Bani aruncaţi pe apa sâmbetei: chinezii şi arabii au luat nişte „ţepe“ colosale. Dovadă că nu banii joacă pe teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipe exotice din Asia au început să facă transferuri tot mai spectaculoase în ultimii ani, însă puterea financiară nu poate compensa lipsa de valoare.

Iar dovadă cea mai bună în acest sens e ce s-a întâmplat în această săptămână în preliminariile Ligii Campionilor Asiei.

Două dintre cele mai bogate grupări de pe continent, Al-Sadd (Qatar) şi Shanghai Shenua (China) au ratat accederea în faza grupelor fiind eliminate în play-off.

Cu Xavi Hernandez, fostul star al Barcelonei pe teren, Al-Sadd a terminat la egalitate, la Teheran, pe terenul celor de la Esteghlal, scor 0-0. La penalty-uri, iranienii au obţinut calificarea în condiţiile în care salariul stagional al lui Xavi, de 10 milioane de euro, e de câteva ori mai mare decât bugetul anual al clubului Esteghlal!

La Shanghai, surpriza a fost şi mai mare. Chinezii, cu Carlos Tevez şi Obafemi Martins pe teren, au ratat calificarea pe teren prorpiu. Queensland Roar (Australia) a dat lovitura, impunându-se cu 2-0. Din echipa chinezilor, doar salariul lui Tevez ajunge la 615.000 de lire sterline pe săptămână.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite