Barcelona-Arsenal, finala din "optimi": 5 atu-uri pentru Barcelona şi 3 pentru tunari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Barcelona va încerca în această seară să întoarcă rezultatul de la Londra, 2-1 pentru Arsenal, pentru calificarea în "sferturile" Ligii Campionilor.

5 motive pentru care Barcelona va trece de Arsenal în Liga Campionilor

1. - Cu excepţia meciului din tur, câştigat la limită, cu 2-1, de tunari, Arsenal nu a mai învins niciodată Barcelona, jucând alte 5 partide contra catalanilor, din care au pierdut 3 şi au făcut egal în două. Pe teren propriu, însă, Barcelona s-a impus mereu în faţa formaţiei lui Wenger.

2. - Ultimele trei "duble" între spanioli şi englezi în care formaţiile din Albion au câştigat în tur cu 2-1 au fost adjudecate de iberici. Barcelona-Ipswich Town (1-2, 1-0)-1979, Valencia-Nottingham Forrest (1-2, 1-0)-1980, Valencia-Arsenal (1-2, 1-0)-2001.

3. - Din 19 manşe eliminatorii jucate de Barcelona lui Guardiola în sistem tur-retur, catalanii au fost eliminaţi doar de 2 ori, calificându-se de 17 ori (Sevilla-Cupa Spaniei, Inter-Liga Campionilor)

4. - Tripleta MVP (Messi-Pedro-Villa) a marcat 84 de goluri în acest sezon, în toate competiţiile oficiale. Messi chiar le-a marcat 4 goluri acum 11 luni, pe Nou Camp, tunarilor (4-1), făcându-l pe Wenger să exclame: "Leo Messi este din altă lume. Parcă e jucător de Playstation".

5. - Barcelona are în echipă un alt trio letal, Messi-Iniesta-Xavi, cei trei finalişti ai Balonului de Aur 2010

Citeşte pe adevarul.es 3 motive să se califice Arsenal.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite