Barcelona, o catastrofă istorică: Ce borne şocante a atins după încă o umilinţă europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Koeman a primit ultimatum din partea conducerii: trebuie să câştige următoarele trei meciuri, cu Granada, Cadiz şi Levante, toate în campionat.
Koeman a primit ultimatum din partea conducerii: trebuie să câştige următoarele trei meciuri, cu Granada, Cadiz şi Levante, toate în campionat.

De cinci ori campioana Europei, formaţia catalană a ajuns acum ciuca bătăilor, în Ligă. Iar statisticile de după corecţia primită de la Bayern, 0-3, arată dimensiunea dezastrului.

S-a spus că, după plecarea lui Lionel Messi, la Barcelona începe o nouă eră. Doar că, dacă pe vremea argentinianului, echipa a traversat una dintre cele mai bune perioade din istoria ei, acum pare că e într-o cădere liberă!

În Liga Campionilor, acest declin e deja o realitate. Şi arată prăpastia care există, în acest moment, între formaţia pregătită de Ronald Koeman şi granzii Europei. Marţi seară, în prima etapă a grupelor, Barcelona şi Bayern Munchen s-au întâlnit pe „Camp Nou“, din postura unor echipe neînvinse în meciul lor de debut, în această fază, de ani buni. Concret, spaniolii erau invincibili din 1997, de la un 2-3 cu Newcastle. De partea cealaltă, bavarezii aveau 19 ani fără eşec, în prima etapă din Ligă, de la un 2-3 cu Deportivo La Coruna, în 2002. Dacă seria celor de la Bayern continuă, în schimb, cea a Barcelonei s-a încheiat cu un rezultat groaznic: 0-3!

După ultimul fluier al meciului, au şi apărut bornele negre pe care Barcelona le-a atins, odată cu acest meci de coşmar.

*Barcelona a pierdut cea mai lungă serie de invincibilitate în prima etapă din grupele Ligii Campionilor, una de 24 de ani. Ultimul eşec al catalanilor, în runda inaugurală din data de 17 septembrie 1997, când columbianul Faustino Asprilla a marcat de trei ori în poarta lor, în victoria obţinută de Newcastle, scor 3-2. 

*Odată cu înfrângerea cu Bayern, se anunţă şi un nou sezon ratat pentru Barcelona în Ligă. Mai ales că nicio echipă care a fost învinsă în prima etapă din faza grupelor n-a reuşit să câştige competiţia, în acelaşi sezon. Ultimul triumf al Barcelonei în Liga Campionilor datează din 2015.

*Barcelona a încheiat partida cu Bayern cu o contraperformanţă istorică într-un meci de Liga Campionilor: niciun şut pe spaţiul porţii!

*Pentru prima dată în istoria ei, Barcelona a ajuns la trei înfrângeri consecutive, acasă, în cupele europene: 0-3 cu Juventus, 1-4 cu Paris Saint-Germain şi 0-3 cu Bayern.

Există o diferenţă de calitate. Bayern are nu doar o echipă mai bună, dar şi o bancă superioară nouă. Dar peste doi sau trei ani, aceşti tineri jucători ai noştri vor fi mai buni. Acum însă, aceasta e situaţia de azi. Ronald Koeman antrenor Barcelona  

Liga Campionilor, prima etapă, marţi

Grupa E

Barcelona – Bayern 0-3

Dinamo Kiev – Benfica 0-0

Grupa F

Young Boys – Man. United 2-1

Villarreal – Atalanta 2-2

Grupa G

Sevilla – Salzburg 1-1

Lille – Wolfsburg 0-0

Grupa H

Chelsea – Zenit 1-0

Malmo – Juventus 0-3

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite