Barcelona, lovită de o catastrofă financiară: Câţi bani a pierdut după eliminarea din Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Riqui Puig, oripilat după dezastrul de miecuri seară, cu Bayern Munchen, scor 0-3
Riqui Puig, oripilat după dezastrul de miecuri seară, cu Bayern Munchen, scor 0-3

Cum un necaz nu vine niciodată singur, o contraperformanţă sportivă va lăsa urme adânci şi în contabilitatea clubului.

Pentru Barcelona, cu datorii de peste 1,2 miliarde de euro, Liga Campionilor ar fi fost o sursă vitală de venituri. Atât prin premiile oferite de UEFA, cât şi prin încasările obţinute din vânzarea biletelor. 

Acum, retrogradată în Liga Europa, formaţia catalană a pierdut aceste posibilităţi de a-şi îmbunătăţi situaţia financiară. Iar asta pentru că eliminarea din Liga Campionilor, încă din fază grupelor, a lăsat echipa fără nişte sume importante. 

Pentru a prinde optimile Ligii, Barcelona avea nevoie de o victorie, la Munchen, cu Bayern. Care ar fi fost răsplătită cu 2,8 milioane de euro de UEFA. Apoi, calificarea în optimile Ligii Campionilor ar fi adus în conturile Barcelonei încă o primă consistentă din partea UEFA, de 9,6 milioane de euro. Aşadar, miercuri seară, după dezastrul cu Bayern (0-3), fosta campioană a Europei a pierdut 12,4 milioane de euro dintr-un foc!

Barcelona va reveni în Europa, în luna februarie, când îşi va continua parcursul continental în play-off-ul Ligii Europa. Ultima dată când Barcelona a evoluat în a doua competiţie intercluburi din UEFA se întâmpla în sezonul 2003-2004, când aceasta se numea Cupa UEFA. Atunci, catalanii au avansat până în turul IV, unde au fost eliminaţi de Celtic: 0-1 în tur, 0-0 în retur.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite