Barcelona - Real Madrid, exploziv în ultimele zece minute: a câştigat echipa care a rămas în zece oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai aşteptat meci al weekend-ului din lume, Barcelona - Real Madrid, s-a jucat pe un „Camp Nou“ arhiplin, în memoria legendarului Johan Cruyff, olandezul care s-a stins la mijlocul săptămânii, la 68 de ani, după o luptă cu cancerul.

Din păcate, la fel cum s-a întâmplat şi în amicalul România - Spania, şi pe „Camp Nou“ s-au găsit nişte imbecili care au stricat momentul de reculegere. Asta spre dezamăgirea lui Cristiano Ronaldo, cel care s-a arătat scârbit, atunci când strigătele din tribune se auzeau destul de puternic.

Pe teren, primele 45 de minute au fost, mai degrabă, dezamăgitoare şi s-au încheiat fără gol. Barcelona a cerut penalty la un deul Messi - Ramos, însă reluările n-au lămurit o fază la limită. Real a acuzat şi ea faptul că centralul Hernandez Hernandez l-a iertat pe Suarez de un posibil cartonaş roşu, atunci când uruguayanul i-a dat o palmă lui Pepe, primind doar „galben“.

Gol Bale, anulat dubios

După pauză, Pique a scăpat de marcajul lui Pepe la un corner şi a deschis scorul (56), dar madrilenii au egalat repede, prin Benzema (62), cel care avusese cele mai puţine atingeri la balon, în prima repriză, dintre toţi fotbaliştii aflaţi pe teren, inclusiv cei doi portari!

Cea mai spectaculoasă perioadă din „El Clasico“ a venit însă după minutul 80. Mai întâi, a fost un gol anulat dubios lui Bale pentru un presupus fault în săritură la Jordi Alba (80). Apoi, Ronaldo a lovit transversala (81), pentru ca Sergio Ramos să fie eliminat, încasând al doilea „galben“, în minutul 83.

Chiar şi în inferioritate numerică însă, Real şi-a continuat ofensiva şi a fost răsplătită după ce Ronaldo a făcut 2-1 din pasa lui Bale (85).

S-a terminat 2-1 pentru Real Madrid, rezultat care reaprinde lupta pentru titlu, având în vedere că şi Atletico Madrid s-a impus, astăzi, scor 5-1 cu Real Betis. Cu şapte etape înainte de final, podiumul arată aşa:

1. Barcelona 76 de puncte
2. Atletico Madrid 70p
3. Real Madrid 69p

VEZI GOLURILE MECIULUI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite