Barcelona şi United, două epave fotbalistice: Cifre şocante care arată dimensiunea dezastrului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ole Gunnar Solskjaer, antrenor Manchester United
Ole Gunnar Solskjaer, antrenor Manchester United

United şi Barcelona, două echipe care au dominat, cândva, fotbalul mondial au ajuns acum ciuca bătăilor. În Anglia, a început numărătoarea inversă pentru Solskjaer, în timp ce în Spania, suporterii au atacat maşina lui Koeman după El Clasico.

Dacă există două echipe în principalele campionate ale Europei care şi-au pierdut strălucirea, atunci ele sunt Barcelona şi Manchester United.

Iar derby-urile din weekend, în Spania şi în Anglia, au scos la iveală dimensiunea dezastrului. Pentru că pe „Camp Nou“, catalanii au pierdut încă un meci în faţa rivalilor de la Real Madrid, scor 1-2, în timp ce pe „Teatrul Viselor“, United a trăit un coşmar: 0-5 cu Liverpool.

Aşadar, e lesne de înţeles de ce se vorbeşte tot mai apăsat despre plecările antrenorilor Ronald Koeman şi Ole Guunar Solskjaer de la Barcelona, respectiv United. Primul e ţinut, deocamdată, în funcţie de clauza de reziliere de 12 milioane de euro din contractul său. În timp ce Solskjaer e posibil să nu apuce următorul meci al lui United, pe cel de sâmbătă, în deplasare, cu Tottenham, tot în Premier League. 

Până să vedem ce schimbări urmează la United şi la Barcelona, iată o serie de statistici după derby-urile istorice din weekend.

Salah

Salah, prestaţie de „Balon de Aur“

*Liverpool, victorioasă cu 5-0 pe „Old Trafford“, a obţinut cel mai bun rezultat din istoria clubului într-o partidă oficială cu United. „Cormoranii“ au mai înscris cinci goluri pe „Teatrul Viselor“ o singură dată, acum 85 de ani, într-o victorie cu 5-2, la 21 noiembrie 1936.

*Egipteanul Mohammad Salah (foto), cu un hattrick duminică, a avut o prestaţie demnă de „Balonul de Aur“. Şi a atins nişte borne impresionante: primul jucător de la o echipă vizitatoare, care a reuşit un hattrick pe „Old Trafford“, de când a început Premier League, în 1992. De asemenea, cu un total de 106 goluri în campionatul englez, Salah a devenit cel mai bun marcator african din istoria Premier League, depăşindu-l pe ivorianul Didier Drogba (104 goluri).

*Şi o umilinţă istorică pentru Cristiano Ronaldo: a fost doar pentru a doua oară în 617 partide de campionat când portughezul a fost într-o echipă învinsă cu 0-5. El a mai suferit un asemenea eşec, în noiembrie 2010, pe când era la Real Madrid. Atunci, echipa sa a pierdut în faţa Barcelonei, tot cu 0-5.

Koeman

Koeman, bilanţ groaznic

*Pe „Camp Nou“, Real a celebrat a patra victorie consecutivă în faţa Barcelonei. Madrilenii n-au mai avut o serie atât de bună, de când au adunat şapte victorii la rând în El Clasico, între 1962 şi 1965.

*Ronald Koeman (foto) a devenit doar al doilea antrenor al Barcelonei care a pierdut trei El Clasico la rând. Primul a fost Patrick O'Connell, între decembrie 1935 - iunie 1936. 

*Dacă olandezul Koeman e la pământ, în schimb, rivalul său de pe banca Realului a savurat un rezultat memorabil. Italianul Carlo Ancelotti a câştigat, în premieră, pe „Camp Nou“. Până duminică, el avusese două remize şi trei înfrângeri în cinci vizite pe acest stadion.

*Barcelona, în derivă, e părăsită şi de suporteri. La ultimul El Clasico au asistat 86.442 de spectatori, în condiţiile în care n-au existat restricţii. În La Liga, Barcelona n-a mai găzduit un El Clasico cu atât de puţini oameni în tribune de la 30 aprilie 1988. Atunci, 70.000 de oameni au asistat la confruntarea cu Real Madrid, în condiţiile în care aceasta formaţie câştigase deja titlul, matematic.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite