Barcelona, zguduită: Messi şi-a anunţat oficial plecarea! Ce echipe sunt pe urmele sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
731 de meciuri a jucat Messi pentru Barcelona, marcând 634 de goluri
731 de meciuri a jucat Messi pentru Barcelona, marcând 634 de goluri

Ceea ce s-a tot vehiculat, în ultimele zile, e de acum o realitate: după 17 ani, Lionel Messi părăseşte formaţia pe care a adus-o pe culmile gloriei.

La 33 de ani, Lionel Messi a înţeles că Barcelona, lovită şi de probleme financiare, nu-i mai poate oferi o şansă reală de a câştiga Liga Campionilor.

Discuţia cu noul antrenor, Ronald Koeman, ar fi trebuit să-l convingă să rămână, însă, de fapt, a fost picătura care i-a umplut paharul răbdării. Potrivit presei spaniole, după discuţia cu Koeman, Messi s-a convins, încă o dată, că e timpul să plece.

Şi, după cum a anunţat „Marca“, marţi seara, argentinianul a înştiinţat oficial clubul de intenţia sa de a pleca, în următoarea perioadă, deşi mai are contract până în 2021. Potrivit jurnaliştilor spanioli, Messi e atât de hotărât, încât nici nu va mai efectua vizita medicală, alături de lotul Barcelonei, în acest weekend. Şi nici nu va mai face vreo şedinţă de pregătire, alături de catalani! Detaliile plecării sale le-a anunţat printr-un fax trimis conducerii clubului.

Cel mai probabil, va semna cu City

E clar că nicio grupare din lume nu va plăti clauza de reziliere din contractul lui Messi cu Barcelona, cifrată la 700 de milioane de euro. Şi, de asemenea, e evident că nici şefii formaţiei catalane nu se vor crampona de această clauză, după tot ce a făcut Messi pentru acest club.

Ce va urma? Barcelona se va aşeza la masa negocierilor, sperând să obţină, totuşi, o sumă importantă pe care să o folosească pentru aducerea celui cu care îl va înlocui pe Messi.

Cel mai probabil, Leo va semna cu Manchester City din dorinţa de a lucra cu antrenorul său preferat, Josep Guardiola. Alte două variante pot fi Inter Milano şi PSG, însă, după toate indicaţiile, City rămâne în pole-position.

CITEŞTE ŞI:

Messi pleacă, Barcelona i-a găsit înlocuitor: Vine tot din Argentina şi are 26 de ani

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite