Barty, aproape să se împiedice în optimi la Australian Open. Duel cât o finală în sferturi pentru liderul mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ashleigh Barty a jucat pentru a doua oară set decisiv la Australian Open 2020 (primul tur, apoi optimi). Foto: Australian Open via Twitter
Ashleigh Barty a jucat pentru a doua oară set decisiv la Australian Open 2020 (primul tur, apoi optimi). Foto: Australian Open via Twitter

Ashleigh Barty continuă cursa pentru trofeu în Grand Slam-ul de casă, după un meci complicat cu Alison Riske (cap de serie 18), câştigat cu 6-3, 1-6, 6-4, duminică, în ultima optime de finală de pe jumătatea superioară a tabloului de simplu. Liderul mondial va avea însă o misiune dificilă mai departe, urmând să o înfrunte pentru un loc în semifinale pe finalista ediţiei 2019, Petra Kvitova.

După primele două seturi, similitudinile cu înfruntarea din urmă cu câteva luni, de la Wimbledon erau evidente: Riske a ratat mult în start de meci, iar Barty a navigat lin de-a lungul primului set. La fel ca la Londra, setul doi a adus o neaşteptată deconectare a lui Barty, care nu s-a mai putut baza pe niciuna dintre multele sale soluţii tactice, americanca ducând partida în decisiv. Împinsă de la spate de fani, Barty a reuşit de această dată să schimbe finalul şi să evite o repetare a deznodământului de la Wimbledon, acolo unde Riske şi-a adjudecat victorie, 3-6, 6-2, 6-3.

Barty a reuşit break-ul în game-ul patru al decisivului, a fost egalată de Riske, însă a câştigat ultimele două game-uri pentru a accede în premieră în faza sferturilor de finală la Australian Open.

Petra Kvitova are avantaj în rivalitatea cu Barty, 4-3 la „directe“. Dinamica rivalităţii a fost însă clară: cehoaica şi-a adjudecat primele patru victorii, inclusiv două succese pe terenul adversarei sale, la Sydney - în finală şi la Australian Open - în sferturi, în 2019, pentru ca apoi Barty să câştige trei meciuri la rând, pe hard, la Miami, Beijing şi Turneul Campioanelor 2019.

Al doilea sfert de finală de pe jumătatea superioară a tabloului feminin aduce faţă în faţă două sportive ajunse în premieră pe tabloul de opt într-un turneu de Mare Şlem: pe americanca Sofia Kenin (cap de serie 14) şi pe tunisiana Ons Jabeur.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite