Baschet: Mediaş, victorie surprinzătoare la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gaz Metan Mediaş a câştigat primul meci din semifinalele playoff-ului Diviziei A la baschet masculin chiar pe terenul celor de la „U" Mobitelco Cluj Napoca, scor 65-67. Medieşenii conduc seria cu 1-0 şi au câştigat avantajul terenului propriu pe care clujenii îl aveau în urma clasării mai bune la finalul sezonului regulat.

Într-un meci în care apărarea a fost principalul atu al ambelor echipe, Mediaşul a reuşit să-l stopeze pe cel mai bun jucător al sezonului regulat, Zoran Krstanovic, limitat la doar 12 puncte şi 6 recuperări, mult sub mediile sale obişnuite. Krstanovic a ratat toate cele patru aruncări de trei puncte şi a fost lăsat de foarte puţine ori să arunce, fiind obligat să paseze către coechipieri.

De partea cealaltă, ofensiva Gazului s-a orientat către Jarett Howell care a marcat 19 puncte dar a contribuit şi cu 5 pase decisive şi 5 recuperări, sprijinit excelent de Ivan Ivanovici. Pivotul sârb a totalizat 15 puncte, 9 recuperări şi 4 pase decisive.

Mediaşul a dominat jocul sub panouri, raportul recuperărilor fiind net în favoara echipei antrenate de Bruno Soce, 45-30, Ivanovic fiind ajutat serios sub panou de Titus Nicoară, foarte aproape de un double-double, cu 8 puncte şi 9 recuperări.

Clujenii au aşteptat mult în ofensivă de la Kevin Dykes, care a încheiat partida cu 20 de puncte, principal marcator, dar a ratat 12 aruncări, dintre care 10 din apropierea panoului. Procentajul dezastruos al aruncărilor din acţiune al clujenilor, sub 35 la sută, a fost cauzat şi de ziua neagră a lui Mihai Silvăşan. Căpitanul celor de la Mobitelco a marcat doar trei coşuri din acţiune, din 12 încercări (1/7 la două puncte).

Branko Cuic a fost din nou pe tot terenul, cu 11 puncte, 7 recuperări şi 5 pase decisive, însă nu a găsit nici el soluţia optimă pentru a desface defensiva medieşeană.

Gazul a obţinut o victorie extrem de importantă pentru desfăşurarea în continuare a seriei, câştigând avantajul terenului propriu pe care clujenii l-au avut după ce au încheiat sezonul regulat pe locul doi, o poziţie mai sus decât adversara din această semifinală.

Următoarea partidă are loc sâmbătă, tot la Cluj, de la ora 18.00. Seria se mută apoi la Mediaş pentru cel puţin un meci, care va avea loc miercuri 4 mai. Semifinalele se joacă pe sistemul cel mai bun din 5 meciuri. Dacă va fi nevoie, meciul patru se va juca la Mediaş, la 5 mai, iar un eventual meci decisiv va avea loc la Cluj, la 8 mai.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite