BASCHET Steaua a reuşit o victorie importantă, împotriva celor de la BC Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
steaua baschet

Steaua CSM EximBank a învins BC Timişoara, scor 83-69, într-un meci important în lupta pentru un loc în playoff, păstrându-şi astfel speranţele pentru un parcurs cât mai lung în Liga Naţională de Baschet.

După două sferturi echilibrate, în care s-au înregistrat şase schimbări de lideri şi şase egalităţi, Steaua a preluat din nou conducerea chiar înainte de pauza mare a meciului, după un coş reuşit de Robert Nyakundi, şi nu a mai cedat-o până la final.

Cu Garry Gallimore şi Adi Tudor în prim plan pe faza ofensivă, steliştii au început sfertul al treilea cu un parţial de 13-2 şi apoi şi-au construit un avantaj de 19 puncte când mai erau două minute rămase până la debutul sfertului decisiv, scor 59-40.

Timişorenii s-au regrupat în debutul ultimei părţi şi s-au apropiat ameninţător la doar cinci puncte, scor 71-66, când mai erau trei minute şi jumătate de joc. Însă Brian Mills a zguduit inelul - şi o dată cu el şi speranţele oaspeţilor - cu un dunk devastator, fiind şi faultat în momentul aruncării, a marcat aruncarea liberă şi drumul Stelei către victorie nu a mai putut fi barat.

Roş-albaştrii au încheiat meciul cu un parţial de 12-3, arătând că fac faţă în meciurile cu miză.

Garry Gallimore a adus 21 de puncte, cea mai bună performanţă ofensivă a sa în acest sezon, alături de şase recuperări. Cu 13 puncte venite de la Bozo Djurasovici şi 12 de la Virgil Stănescu, ambii contribuit şi cu câte şapte recuperări şi cu Brian Mills - nouă puncte, integrându-se perfect în jocul echipei, Steaua a reuşit unul dintre cele mai bune meciuri ale sezonului, atât în atac cât şi în apărare.

Adi Tudor a fost pe tot terenul şi a încheiat partida cu nouă puncte, patru pase decisive şi cinci intercepţii, fără a avea nicio posesie pierdută în cele 28 de minute petrecute pe teren.

Pentru Steaua au mai marcat Miljan Pavkovici - şapte puncte, Szabolcs Santa - patru, Ivan Bosnjak - trei, în timp ce Robert Nyakundi, care nu evoluase în partida din tur cu timişorenii, a încheiat cu doar cinci puncte, cea mai slabă performanţă ofensivă a sa din acest sezon.

Cu un meci mai puţin disputat, cel cu Gaz Metan Mediaş, Steaua CSM EximBank înregistrează în prezent opt victorii şi nouă înfrângeri, la două victorii de Energia Rovinari, echipă aflată în prezent pe locul opt, ultimul care asigură prezenţa în playoff.

Pentru stelişti urmează un meci extrem de dificil, în deplasare, împotriva campioanei României, CSU Asesoft Ploieşti.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite