Baschetul 3x3 a primit în week-end ştafeta de la doi foşti olimpici români: Drumul către Tokyo 2020 a continuat la Iaşi şi Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sonia Ursu e vedeta naţionalei de baschet 3x3
Sonia Ursu e vedeta naţionalei de baschet 3x3

În anul în care se vor decide primele echipe calificate în turneul olimpic de baschet 3x3 de la Tokyo 2020, bătălia pentru puncte se duce turneu de turneu pe tot cuprinsul globului.

Echipele româneşti au luat din nou cu asalt terenurile în acest week-end la Raiffeisen Bank Palas Iaşi Streetball, respectiv la Severin Streetball.

Doi foşti olimpici români au fost invitaţi speciali la turneele de baschet 3x3 şi le-au urat succes jucătorilor din naţionalele României de baschet 3x3 în drumul către calificarea la Jocurile Olimpice. Peste 500 de jucători au participat la ambele evenimente organizate de către Sport Arena Streetball în acest week-end.

 La Severin, în parcarea Severin Shopping Center, atleta Ancuţa Bobocel, de trei ori participantă la Jocurile Olimpice şi multiplă medaliată la nivel mondial şi european în concursurile de fond, a fost alături de componenţii naţionalei masculine, care evoluând sub denumirea 3x3 Bucharest au ajuns până în finala competiţiei, cedând, scor 21-17, în faţa echipei Honved Budapesta.

“Mă bucur mult că se promovează sporturi noi şi că astfel de eveniment au ajuns şi în Severin. Văd o atmosferă frumoasă, muzică, mulţi copii şi tineri care se distrează în aer liber. Este extraordinar că un astfel de sport va fi prezent şi la Jocurile Olimpice, este visul oricărui sportiv să fie acolo, este o experienţă unică şi sper că şi România va fi reprezentată”, a spus Ancuţa Bobocel.

La Raiffeisen Bank Palas Iaşi Streetball, starul naţionalei feminine, Sonia Ursu, a realizat un turneu de excepţie, fiind principala marcatoare cu 56 de puncte în cinci partide. Jucătoarea celor de la Ştiinţa Bucureşti a reuşit 17 dintre cele 21 de puncte ale echipei sale în finala cu Agro Squad, scor 21-17, şi a primit titlul Tissot MVP, cea mai bună jucătoare a turneului.

Judoka ieşean Vlad Simionescu a fost cel care i-a înmânat premiul tinerei baschetbaliste, un ceas Tissot 3x3, oferit de către importatorul şi distribuitorul Albini Prassa. Fost participant la Jocurile Olimpice de la Londra 2012 şi deţinător al unui titlu european, Simionescu, a primit de asemenea un premiu de apreciere distribuitorului mărcii de ceasuri elveţiene.

În superbul decor al Palatului Culturii din Iaşi, duelurile pe teren au fost extrem de fierbinţi, mai ales la categoria de elită a băieţilor, acolo unde Athletic Constanţa a obţinut al doilea succes din acest sezon. Şi se pare că Zeul Neptun şi Zeul Baschet s-au înţeles bine în acest week-end. Constănţenii s-au salvat de două ori de la eliminare atât în optimi cât mai ales în sferturile de finală, când au revenit de la un deficit de şapte puncte, pentru a câştiga 19-18 în prelungiri cu CSU Piteşti.

 În sudul ţării, evenimentul din Severin a marcat şi o revenire spectaculoasă în circuitul de baschet 3x3 al echipei Albinuţele Hărnicuţe, una dintre participantele de tradiţie în turneele Sport Arena Streetball. Albinuţele au cedat la limită în finala cu echipa timişoreană Girls Girls, scor 14-13, conduse spectaculos în teren de Andrada Căpitan, principala marcatoare a turneului cu 36 de puncte şi desemnată Tissot MVP, cea mai bună jucătoare de la Severin Streetball.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite