VIDEO Bătaie generală între jucători, la Serbia-Albania, meci suspendat. Cauza: o dronă şi un steag al regiunii Kosovo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partida dintre Serbia şi Albania, de la Belgrad, din preliminariile Euro 2016 a fost întreruptă în finalul primei reprize, după o bătaie între jucători, apoi s-a decis suspendarea. Incidentele au fost provocate de o dronă, care a survolat arena de la Belgrad şi care flutura steagul kosovar.

UPDATE Olsi Rama a comentat cele întâmplate: „Nu am nimic de-a face cu drona. Nu înţeleg de unde a apărut această poveste. Este o speculaţie a presei, nu am fost arestat. Când s-a produs incidentul, situaţia a devenit haotică, iar poliţiştii controlau pe toată lumea. Le-am arătat paşaportul meu american şi camera de luat vederi. Totul a durat câteva minute“.

UPDATE: Potrivit unor informaţii din presa engleză, Olsi Rama, fratele premierului albanez Edi Rama, ar fi fost reţinut la Belgrad, sub suspiciunea că ar fi organizat incidentul care a dus în cele din urmă la abandonarea partidei Serbia-Albania. Edi Rama urmează să facă o vizită în Serbia, prima făcută de un înalt oficial albanez în ţara vecină, după 68 de ani. UEFA a anunţat că a deschis o anchetă legată de meciul Serbia-Albania.


În ciuda tensiunilor politice dintre cele două ţări din cauza statutului regiunii Kosovo, UEFA a permis ca Serbia şi Albania să facă parte din aceeaşi grupă în preliminariile pentru Euro 2016. Şi să se întâlnească, evident, pe terenul de joc. Forul european a interzis accesul fanilor albanezi pe arena lui Partizan, dar nu avea să prevadă ingeniozitatea de care aveau să dea dovadă suporterii oaspeţi. La un moment dat, în finalul primei reprize, în minutul 42, o dronă controlată probabil de fani albanezi a survolat arena din Belgrad, fluturând un steag şi o hartă a zonei Kosovo. 

Atacantul sârb Alexander Mitrovici a reuşit să agaţe steagul şi să-l tragă la pâmânt, moment în care au izbucnit incidentele.
Jucătorii celor două echipe s-au luat la bătaie, iar albanezii au fost escortaţi în cele din urmă spre vestiare, mai ales că erau şi ţinta suporterilor sârbi, care aruncau din tribune cu diverse obiecte. Forţele de ordine i-au calmat cu greu pe ultraşii gazdelor, care doreau să intre pe gazon. Întreruptă câteva zeci de minute, partida a fost în cele din urmă suspendată şi nu s-a mai reluat marţi seară.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite