Becali, dezlănţuit: „Tai din salarii! Fără negocieri!“. Cât va fi venitul minim la FCSB

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul FCSB e primul din fotbalul românesc care anunţă tăieri drastice, de pe poziţie de forţă, fără negocieri.

Pandemia a creat două categorii de victime în lume! Dacă cei care sunt răpuşi de coronavirus apar în statistici live, actualizate în fiecare zi, în schimb, mai avem o categorie de „morţi“ despre care, deocamdată, nu există date centralizate.

Vorbim despre cei care şi-au pierdut deja locurile de muncă. Iar asta după doar trei săptămâni de când economia mondială a fost pusă pe „hold“, circulaţia banilor fiind, efectiv, oprită. Iar sportul se numără printre domeniile lovite din plin! În lipsa competiţiilor, despre care nici nu se ştie când se pot relua, se vor pierde bani din drepturi TV, sponsorizări şi din vânzări de bilete. Practic, sportivii sunt şi ei, în acest moment, printre şomeri, doar că vorbim despre nişte şomeri de lux, cu salarii foarte mari! Iar în curând, aceste salarii nu vor putea fi achitate de cluburi pentru simplul motiv că ele n-au venituri pe perioadă de izolare. De aceea, în întreaga lume, se vorbeşte despre reducerea salarială a sportivilor pe caz de „forţă majoră“. Această clauză e prevăzută în mai toate contractele încheiate şi de acum rămâne de văzut dacă această pandemie poate fi catalogată drept caz de „forţă majoră“. E o situaţie care se va lămuri prin avocaţi. 

Gigi Becali vrea să sară însă peste această etapă, după cum a povestit într-o intervenţie la Pro X. „Toată lumea, salariul la jumătate! Fotbalistul nu e şi el om? Poate să stea şi cu 700 de euro, ce, poate doar cu 15.000? Nu există nicio negociere, jumătate din salariu şi punct! Ca politică generală, nu doar la mine. O să fie, probabil, unii jucători care or să zică că nu vor. Nu vrei? La revedere, du-te la comisii!“, a declarat finanţatorul vicecampioanei.

Vrea aprobarea FRF

Aceste afirmaţii făcute de Gigi Becali vin după ce, acum câteva zile, el a încercat să implice şi Federaţia Română de Fotbal (FRF) în această acţiune de tăiere a salariilor. „I-am spus lui Vali Argăseală (n.r. - oficial FCSB) să vorbească la FRF şi să spună propunerile mele lui Răzvan Burleanu, că eu n-am numărul lui. Trebuie ca federaţia să ia măsurile pe care le spun eu. În primul rând, trebuie ca toate salariile să fie la jumătate. E stare de urgenţă, caz de forţă majoră. Cum să stea în picioare contractul unui jucător? E criză! Şi trebuie ca echipele să fie lăsate să renunţe la maximum trei jucători în perioada asta. Aşa poţi să te restrângi. Renunţi la trei jucători şi le plăteşti o sumă, până când îşi găsesc echipă. Dacă nu se face asta, vom avea un fotbal mort. Dacă închid eu şandramaua, la revedere fotbal! Renunţ la echipă“, a ameninţat Becali.

„Trebuie să aşteptăm două luni“

De remarcat că intenţia patronului FCSB de a umbla imediat la contractele jucătorilor nu e agreată nici măcar de oamenii săi de la club. Preşedintele de imagine al roş-albaştrilor, Helmuth Duckadam, a explicat la Digi Sport că, deocamdată, e nevoie de o perioadă de aşteptare: „Nu trebuie umblat la salarii, trebuie să stăm două luni, să vedem ce se întâmplă“.

La mine sunt salarii de la 10.000 de euro în sus. Deci ai mei or să câştige minim 5.000. Vreţi să murim cu toţii sau să fim doar puţin mai săraci? Gigi Becali patron FCSB  

Giovanni Becali oferă o soluţie de supravieţuire

Cu siguranţă, în următoarea perioadă, vor exista lupte mari între jucători şi cluburi pe tema salariilor. Iar aici vor fi implicaţi impresarii, care vor încerca să găsească o cale de mijloc. Într-o declaraţie pentru „Gazeta Sporturilor“, Ioan Becali a oferit o soluţie. „Toţi au clauze de forţă majoră. Iar asta e ca o situaţie de război. Eu apăr jucătorii, dar cea mai cinstită înţelegere ar fi ca, pe perioada în care e oprit sezonul, cluburile să achite măcar 60-70 la sută din contracte. La noi va fi tragic, fiindcă sunt bani puţini. CFR, FCSB, Craiova, Viitorul nu se vor confrunta cu mari greutăţi, dar alte echipe s-ar putea să intre pe tunelul la capătul căruia scrie desfiinţare“, a spus Giovanni.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite