Becali are un plan diabolic: Ce urmăreşte latifundiarul din Pipera prin declaraţiile în care îşi desfiinţează echipa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Becali

Vicecampioana a fost umilită la Sfântul Gheorghe, acolo unde Sepsi a condus cu 3-0 în minutul 53 pentru a câştiga, la final, cu 4-2. După meci, latifundiarul a tunat şi a fulgerat la televizor.

Dacă Dinamo are scuza sărăciei pentru poziţia ruşinoasă din clasament, în schimb, la FCSB vorbim despre bani aruncaţi pe apa sâmbetei şi investiţii fără cap. Pe scurt, vorbim despre amatorism.

Iar rezultatul s-a văzut în ultimele trei sezoane: deşi a cheltuit cei mai mulţi bani în România, echipa lui Gigi Becali a ieşit mereu pe locul 2. Pe această poziţie se clasează şi acum, distanţa faţă de liderul CFR Cluj tocmai crescând la cinci puncte. Dacă ardelenii au învins, marţi seara, Dinamo, scor 3-0 în „Ştefan cel Mare“, la 24 de ore distanţă, FCSB a fost umilită la Sfântul Gheorghe: 2-4 cu Sepsi! Dincolo de această înfrângere usturătoare, FCSB l-a pierdut în prima repriză şi pe Teixeira, cel care s-a accidentat, fiind schimbat după 30 de minute cu Roman.

După dezastrul de miercuri, Gigi Becali a avut o intervenţie telefonică la Digi Sport în care a desfiinţat toată echipa, impresia generală fiind că finanţatorul forţează, în primul rând, plecarea antrenorului Nicolae Dică.

„Jucăm după ureche“

Ce-i drept, n-a fost pentru prima dată când Dică a fost călcat în picioare, dar parcă niciodată Becali n-a fost atât de vehement.

„Nu-l dau afară pe Dică, îl iubesc ca om. Ca antrenor, n-am ce să spun despre el. V-am spus că aşteptăm după tur şi retur. Poate ajunge pe primul loc, dar nu cred că poate. Dacă e la două puncte nu-l mai dai afară. Dar dacă e la 5-6 puncte de primul loc, poate încercăm şi cu altul“, a comentat latifundiarul posibilitatea unei schimbări pe banca tehnică.

Întrebat despre şansele echipei la titlu, Becali a continuat să-l umilească pe Dică, sugerând că acesta e un incompetent: „Nu cred că putem lua titlul anul ăsta, pentru că noi avem emoţii şi cu om în plus, nu ştim să facem posesie cu om în plus. Nu ştim să ne demarcăm pe poziţie viitore. Jucăm după ureche! Driblează Tănase, driblează Man, poate marchează Gnohere. Păi, stai, mă, că poate vedem şi noi un triunghi, o idee de joc“.

Becali şi-a reproşat faptul că n-a fost inspirat în momentul în care l-a adus pe Dică antrenor la FCSB: „Trebuia să aleg unul mai bun ca Dică. Nu vreau să-l supăr pe Dică şi pe familia lui acum. Dacă îl dau afară, îl supăr. Mai bine sufăr eu şi mă supăr eu. Nu-mi bat joc de oameni. Nu ştiu ce calitate are Dică. L-a băgat pe Roman mijlocaş stânga...“.

Patronul roş-albaştrilor s-a arătat revoltat de faptul că echipa sa a ajuns la cinci puncte de liderul CFR: „Echipa asta trebuia să joace şi să câştige campionatul la 15 puncte diferenţă. Coman nu creşte! Niciun jucător nu creşte. Care e problema? Cum joacă Gaz Metan? Că joacă ca benzina, nu ca gazul. Şi la mine, unde e kerosen, nu arde deloc. Cum? Să-mi spună cineva cum. Dică, dacă tu le-ai spus cum să joace şi ei n-au înţeles, e problema ta! Eu îmi cer iertare faţă de Dică, dar spun ce gândesc, nu pot să mint“.

„Bălaşa, cel mai slab din istorie“

După ce l-a terminat pe Dică, Becali şi-a îndreptat tirul criticilor spre jucători. „Îi felicit pe cei de la Sepsi. Dacă ai noştri au 15-20.000 de euro pe lună zic: <<Stai, mă, îmi rup eu picioarele?>>. Eu cred că asta s-a întâmplat. Păi, de ce să alerge ei? Bărbăţia la noi nu există. Ai mei au valoare, dar nu au bărbăţie!“, şi-a început Becali discursul acid.

„Nu poţi să câştigi cu aceşti jucători. Toţi l-am lăudat pe Planici, Planici, Planici, Planici. Ce Planici? Jucătorul anului pe Planici l-au făcut! E bunicel, dar nu e jucătorul anului. O să cumpăr doi fundaşi centrali. Eu o să cumpăr, nu mai las pe nimeni! (n.r. – aluzie la faptul că Stoica şi Dică au ales până acum). Eu o să-i verific aici. Eu i-am făcut 15.000 de euro lui Bălaşa contractul. Am greşit, îi convine, că i-am mărit de la 8.000. De ce să se mai concentreze la fotbal? Bălaşa e cel mai slab fundaş central pe care l-am avut! Cu Bălaşa ce trebuie să fac? Ai contract, e atât, dar stai pe bancă. Altul al rând până când se potriveşte piesa“, a adăugat patronul roş-albaştrilor.

Eu nu cred că putem să luăm titlul anul ăsta. Noi nu ştim să dăm pase, să ne demarcăm. Trebuie să învăţăm abecedarul fotbalului! Jucăm după ureche. E un balamuc şi o harababură. Gigi Becali patron FCSB 

„Data viitoare, scot echipa de pe teren!“

Chiar dacă a recunoscut că Sepsi a învins FCSB pe merit, Gigi Becali s-a arătat indignat de faptul că meciul s-a jucat pe un teren-patinoar. „Eu, dacă ştiam că terenul alunecă aşa, le spuneam că nu mă prezint. Pierd cu 3-0 la masa verde şi aia e! Dacă va mai fi un teren aşa, o să le spun unor jucători, cinci, să spună că s-au accidentat şi să iasă de pe teren. În şase nu se poate juca şi asta e. Dacă voi mai vedea şi eu terenuri ca ăsta voi scoate echipa să pierd 0-3 la «masa verde». Nu mă interesează. Nu pot risca să se accidenteze Man, mai bine pierd şi gata“, a declarat Becali.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite