Becali, răzbunător şi diabolic: Culisele retragerii FCSB din Cupa României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Becali

În decurs de patru zile, FCSB a „reuşit“ o performanţă rar întâlnită: refuzul de a evolua în două partide în două competiţii oficiale.

Mai întâi, a picat confruntarea cu Farul din Liga I, iar acum cea cu Voluntari de astăzi, în optimile Cupei României. 

De fiecare dată, oficialii roş-albaştrilor au susţinut că din cauza focarului de COVID-19, plus numeroasele accidentări din lot, nu pot trece 13 jucători pe foaia de meci, aşa cum cere regulamentul. 

Dacă Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a reprogramat deja meciul Farul - FCSB pentru data de 4 noiembrie (ora 17.30), în schimb, Federaţia Română de Fotbal (FRF), care organizează cupa, va fi nevoită să ia o decizie drastică. Concret, cum în competiţia KO, regulamentul nu oferă posibilitatea reprogramării unui meci, federaţia va acorda victoria celor de la Voluntari la „masa verde“, scor 3-0. De altfel, printr-un comunicat oficial, federaţia a anunţat deja acest caz a ajuns pe masa Comisiei de Disciplină. Vorbim însă despre o formalitate procedurală. În mod evident, FCSB e deja eliminată din cupă.

„Federaţia a pierdut, nu FCSB“

Comentând această situaţie la Pro X, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a lăsat de înţeles că, de fapt, Gigi Becali n-a vrut ca FCSB să mai joace în Cupa României! Latifundiarul din Pipera se află în relaţii reci cu conducerea de la „Casa Fotbalului“. În plus, Becali mereu a desconsiderat cupa, spunând că e dezinteresat de această competiţie care nu prezintă vreo miză din punct de vedere financiar.

„Părerea mea e că Gigi Becali i-a plesnit pe cei de la federaţie cu treaba asta (n.r. - refuzul de a juca cu Voluntari), cupa e a federaţiei. Voi nu înţelegeţi, nu vreau să dezvolt. Aici n-a pierdut Gigi Becali, părerea mea e că a pierdut federaţia. E competiţia lor şi Gigi a dat-o peste cap“, a explicat Dragomir.

Farul poate lua punctele lejer

Dacă povestea participării FCSB-ului în cupă e ca şi încheiată pentru acest sezon, în schimb, meciul reprogramat cu Farul reprezintă o miză importantă pentru bucureşteni. Doar că aici, după amânare, a apărut o situaţie delicată. Dacă Farul - FCSB nu se va juca la data de 4 noiembrie, din orice motiv, inclusiv din vina Farului, punctele le vor reveni constănţenilor! Pentru că, potrivit regulamentului, reprogramarea întâlnirii a fost decisă după solicitarea FCSB-ului!

FCSB în cupă, în ultimii ani

Sezon Rezultat

2020-201 Eliminată în optimi

2019-2020 Câştigătoare

2018-2019 Eliminată în optimi

2017-2018 Eliminată în sferturi

2016-2017 Eliminată în optimi

Cupa României 2021-2022, optimi

Ieri

Filiaşi - Hermannstadt 2-2 (4-3 după penalty-uri)

Gaz Metan - Chindia 0-1

Dinamo - FC Argeş 1-2

Astăzi

Baia Mare - CS U Craiova 18.00

Voluntari - FCSB 3-0 la masa verde

Mâine

Buzău - Dunărea Călăraşi 15.00

„U“ Craiova - Sepsi 18.00

Poli Timişoara - Rapid 21.00

*Meciurile se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă. În caz de egalitate după 90 de minute, vor urma două reprize de prelungiri de câte 15 minute. Dacă egalitatea persistă, se va trece la executarea loviturilor de departajare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite