Begu, mândria României: Irina e în semifinalele French Open la dublu şi dă o lovitură financiară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Begu

Ultima reprezentantă a tenisului românesc rămasă în competiţie, la Paris, tocmai a atins cel mai bun parcurs pe care l-a avut vreodată, în proba de dublu, în al doilea Grand Slam al anului.

România s-a uitat mai mereu spre Horia Tecău pentru surprizele frumoase, la dublu, însă, din păcate, Horia a părăsit această ediţie de la French Open, ieri, după o confruntare dramatică despre care „Adevărul“ a scris aici.

Vestea bună a venit, în schimb, astăzi, de la Irina Begu (30 de ani, 104 WTA la dublu). Făcând echipă cu argentinianca Nadia Podoroska (24 de ani, 132 WTA la dublu), Irina tocmai a bifat al patrulea succes pe tabloul principal şi a avansat în semifinalele competiţiei!

Perechea Begu / Podoroska a trecut, în sferturi, de cea formată din Martic (145 WTA la dublu) / Rogers (108 WTA la dublu), scor 6-3, 4-6, 6-2.

În semifinale, Irina şi Nadia se vor duela cu cuplul Mattek-Sands (16 WTA la dublu) / Swiatek (59 WTA la dublu). De remarcat că dintre cele patru sportive, singura implicată, în continuare, şi în proba de simplu e poloneza Iga Swiatek (9 WTA). Care va juca, astăzi, în sferturi, cu grecoaica Maria Sakkari (18 WTA). Swiatek e campioana en-titre la French Open, în proba de simplu.

Revenind la Irina Begu, aceasta tocmai a realizat cel mai bun parcurs din cariera ei de până acum la French Open, în proba de dublu. În trecut, Irina atinsese sferturile, în 2017. 

Pentru calificarea în semifinalele probei de dublu, Begu şi Podoroska vor împărţi suma de 84.749 de euro. 

Irina Begu n-a depăşit niciodată semifinalele, la dublu, la un turneu major. A mai atins această fază o singură dată, la Australian Open, în 2018.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite