Begu, scandal în stilul Serenei: Irina a izbucnit pe teren şi s-a luat la ceartă cu arbitrul de scaun. Dialog plin de nervi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Irina Begu (55 WTA) a obţinut abia al treilea ei succes din ultimele zece partide disputate în circuitul WTA, însă, pe parcursul meciului, a făcut şi o criză de nervi.

Irina Begu e în turul II, la Seul (Coreea de Sud), după ce a învins-o pe Mona Barthel (93 WTA), scor 7-5, 6-4. Succesul româncei a venit după ce aceasta a reuşit să treacă peste un moment greu în debutul setului secund.

La scorul de 1-0 (30-30), Irina a servit, însă, la un moment dat, în timpul raliului a strigat „Nu“, indicând că returul trimis de Barthel ar fi fost afară. Chiar dacă schimbul era în desfăşurare, deoarece jucătoarele nu s-au oprit, arbitrul de scaun, franţuzoaica Aurelie Tourte, a întrerupt punctul, decizând că acesta a fost câştigat de Barthel! Aceasta a capătat astfel minge de break, care a fost apărată de Begu. Ulterior însă, aceasta şi-a pierdut serviciul la deuce#1, momentul fiind precedat de o criză de nervi a Irinei!

Begu a fost de părere că a fost nedreptăţită de arbitrul de scaun, în momentul în care acesta a întrerupt punctul. A urmat un dialog aprins între Begu şi Tourte pe care l-a redat, integral, Digi Sport, postul care a tranmis partida:

Irina Begu: Ce vrei?

Arbitru: Ai strigat 'nu' în timpul punctului.

Irina Begu: Dar mingea e acolo, iese în aut şi tu nu eşti acolo să vezi.

Arbitru: Nu poţi vorbi în timpul punctului.

Irina Begu: Dar dacă fac aşa (n.r. imită o lovitură de forehand şi icneşte, apoi îşi pune mâinile în şold), nu e acelaşi lucru?

Arbitru: Nu e întotdeauna la fel. [...] Aici, tu ai spus 'nu' pentru că ai crezut că mingea e în aut.

Irina Begu: În primul rând, mingea a fost în aut. În al doilea rând, îmi spui că această minge sau acest sunet au deranjat-o pe ea? (n.r. arată cu racheta către adversară). Stai, nu faci nimic, apoi dictezi obstrucţie (n.r. pocneşte din degete, semnificând o decizie luată fulgerător).

Arbitru: Eu nu pot să ghicesc dacă e în teren sau nu, trebuie să iau o decizie şi să fiu sigură atunci când o iau.

Irina Begu: E la fel dacă fac aşa (n.r. din nou imită o lovitură de forehand şi icneşte, de această dată mai evident).

Arbitru: Nu e la fel.

Irina Begu: E la fel, e la fel... Du-te la Sharapova, du-te la Azarenka şi o să vezi că e la fel!

Arbitru: Nu e acelaşi lucru, nu e o minge normală.

Irina Begu: Ea nici măcar nu a auzit asta!

Arbitru: Am auzit eu.

Irina Begu: Da, da, da, şi eu joc împotriva ta?

Arbitru: Nu.

Victorioasă după acest scandal cu arbitru, Begu o va întâlni în turul II pe Agnieszka Radwanska (60 WTA).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite