Blatter s-a confesat în presa aservită prietenului Putin: „Platini a început un atac personal împotriva mea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele suspendat al FIFA, Joseph Blatter, a declarat, într-un interviu acordat agenţiei ruse Tass, că Michel Platini este cel care a început "un atac personal" împotriva sa.

"La început a fost un atac personal. A fost Platini împotriva mea. Dar apoi a devenit o chestiune politică. Atunci cei care au pierdut organizarea Cupei Mondiale în SUA au fost contra celor care au câştigat-o pe cea din Qatar (2022). Anglia contra Rusia (2018)... Dar nu puteţi distruge FIFA. FIFA nu este o bancă elveţiană. FIFA nu este o companie comercială. Sunt sigur că atunci când UEFA a decis că nu mă mai voia, nu ştia că va declanşa un scandal politic de o asemenea importanţă", a spus preşedintele FIFA, citat de Mediafax. 

Blatter susţine că Michel Platini nu a avut curajul de a se prezenta la alegeri pentu a deveni preşedinte FIFA. "Victima este în cele din urmă Platini. De când sunt aici, FIFA a devenit o mare instituţie şi acest lucru a dus la invidie şi gelozie", a adăugat elveţianul. Joseph Blatter a anunţat, la începutul lunii iulie, că demisionează din funcţia de preşedinte al FIFA, după ce a fost reales pentru a cincea oară. Blatter a câştigat, în 29 mai, la Zurich, un al cincilea mandat la preşedinţia FIFA, după ce, în urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă. Alegerile pentru şefia FIFA vor avea loc la 26 februarie 2016. Candidaţi la şefia FIFA sunt şeicul Salmane Bin Ibrahim Al-Khalifa (Bahrain), Michel Platini (Franţa), prinţul Ali bin Al-Hussein (Iordania), Jerome Champagne (Franţa), Tokyo Sexwale (Africa de Sud), Musa Bility (Liberia) şi Gianni Infantino (Elveţia).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite