Bogaţii Europei tremură: Coronavirus le poate strica toate planurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diego Simeone, antrenorul celor de la Atletico, are mari emoţii în privinţa participării în Liga Campionilor
Diego Simeone, antrenorul celor de la Atletico, are mari emoţii în privinţa participării în Liga Campionilor

Mulţi au insinuat că doar România se chinuieşte să controleze răspândirea virusului. Realitatea ne arată însă cu totul altceva.

Experţii din domeniul medical ne spun, de câteva luni deja, că ar trebui să convieţuim cu noul coronavirus, iar acest lucru se vede foarte bine, în lumea sportului.

După ce şi-au dat seama că nu pot opri definitiv competiţiile, în aşteptarea unui vaccin sau tratament, organizatorii le-au reluat, treptat. Şi, odată cu această decizie, au apărut şi primele cazuri de îmbolnăvire, în timpul întrecerilor. Campionatul românesc de fotbal, probabil, a şi stabilit un record în această privinţă, Dinamo, CFR Cluj şi Craiova având, la un moment, peste 50 de cazuri active! Chiar şi aşa însă, Liga I s-a încheiat pe teren, deşi 7 partide s-au anulat definitiv, din cauza focarelor de infecţie apărute la diverse cluburi.

Astfel de situaţii nu apar însă doar la noi şi, aproape sigur, le vom întâlni, din ce în ce mai des, peste tot. Soluţia? Acceptarea acestei realităţi, izolarea bolnavilor şi desfăşurarea competiţiilor în continuare. Iar, acum, avem alt exemplu în acest sens, la cel mai înalt nivel, în Liga Campionilor. Atletico Madrid, calificată în sferturile competiţiei, ar fi trebuit să facă deja deplasarea la Lisabona, oraşul care va găzdui fazele finale ale Ligii. Doar că deplasarea spaniolilor în Portugalia a fost amânată, după ce testele COVID-19, efectuate în weekend, au relevat că doi jucători ai lui Diego Simeone au luat noul coronavirus: Angel Correa (extremă de 25 de ani din Argentina) şi fundaşul dreapta croat Same Vrsaljko (28 de ani).

Potrivit unui comunicat publicat de conducerea celor de la Atletico, ambii sportivi sunt asimptomatici şi au fost izolaţi în locuinţele lor. Ei nu vor însoţi formaţia madrileană în Portugalia pentru ce a rămas de jucat din Liga Campionilor, în acest sezon. 

Odată cu apariţia cazurilor de COVID-19, în lotul celor de la Atletico, s-a activat protocolul stabilit de UEFA. Drept urmare, întreg lotul spaniolilor a făcut un nou set de teste. Dacă ele nu vor furniza rezultate pozitive, Atletico va zbura, cel mai probabil astăzi, spre Lisabona. Regulamentul forului european spune că o echipă calificată în fazele finale ale Ligii Campionilor trebuie să aibă minim 13 jucători neinfectaţi, pentru a putea evolua în competiţie. 

Aşadar, acesta e condiţia de care depinde Atletico acum, pentru a putea disputa partida de joi, cu RB Leipzig. Dacă în urma testelor efectuate acum, situaţia clubului spaniol se va agrava, decizia primirii delegaţiei lor la Lisabona va fi luată de guvernul Portugaliei.

Liga Campionilor, sferturi

1. Atalanta - PSG (mâine)

2. Leipzig - Atl. Madrid (joi)

3. Barcelona - Bayern (vineri)

4. Man City - Lyon (sâmbătă)

Toate duelurile se vor disputa în manşă unică, la Lisabona, pe „Estadio Da Luz“ sau „Estadio Jose Alvalade“, cu începere de la ora 22.00. 

Semifinale (18-19 august)

*Câştigătoarea sfert 1- Câştigătoarea sfert 2

*Câştigătoarea sfert 3 - Câştigătoarea sfert 4

Finala Ligii Campionilor 2019-2020 se va juca pe 23 august pe „Estadio Da Luz“.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite