BRD Năstase Ţiriac Trophy: victorie dramatică pentru Copil şi Ungur!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Copil şi Adrian Ungur au câştigat turneul de dublu de la Bucureşti, după ce au salvat patru mingi de meci şi s-au impus cu 17-15 în super tiebreak!

Duminică e ziua finalelor la BRD Năstase-Ţiriac Trophy. Marius Copil şi Adrian Ungur au reuşit să păstreze în posesie “românească” trofeul de dublu, scorul finalei cu Monroe şi Sitak fiind 3-6, 7-5, 17-15.

Titlul la dublu a fost câştigat în precedenţii trei ani de Horia Tecău, alături de trei parteneri diferiţi, Robert Lindstedt, Max Mîrnîi  şi Jean Julien Rojer. O tendinită l-a împiedicat pe Horia să-şi apere trofeele, dar “onoarea” tenisului masculin românesc a fost salvată de Marius Copil şi de Adrian Ungur. Aceştia au intrat pe tabloul principal datorită unui wild-card, l-au scos de pe traseu şi pe Florin Mergea, care a jucat cu indianul Bopanna, şi au fost protagoniştii unei finale dramtice. 

În faţa cuplului Nicholas Monroe – Artem Sitak (SUA – Noua Zeelandă), Copil şi Ungur au câştigat un supe-tiebreak spectaculos, scor 17-15. Românii au avut prima şansă de a închide meciul, la 9-7, dar au fost întorşi de oponenţii lor, care au irosit patru mingi de meci.

Până la urmă, diferenţa au făcut-o retururile lui Ungur şi serviciile lui Copil, care şi-au aşezat în palmares primul trofeu ATP al carierei, în vreme ce din tribunele BNR se scanda puternic: “România, România!”. “Am câştigat primul turneu ATP, sper că nu şi ultimul E o zi specială, e ziua mamei mele”, a afirmat Ungur, iar spectatorii au dat drumul pe loc la “Mulţi ani trăiască!”.

Cu o zi înainte de finale, Ilie Năstase, Andrei Pavel, Henri Laconte şi Mansour Bahrami au făcut spectacol într-un meci demonstrativ. "Este foarte frumos să vezi un meci de acest gen, stai şi te gândeşti că Ilie împlineşte anul acesta 69 de ani, iar mulţi dintre noi ar vrea să se mişte aşa de bine la această vârstă", a afirmat Nadia Comăneci. "Mă simt român de când l-am cunoscut pe Năstase", a afirmat şi iranianul Mansour Bahrami.

24.000 de euro vor împărţi Marius Copil şi Adrian Ungur pentru victoria de la Bucureşti

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite