Britanicii au luat-o la ochi pe Simona: Halep are o istorie a retragerilor înainte de un Grand Slam

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep FOTO AFP
Simona Halep FOTO AFP

Site-ul britanic de specialitate live-tennis.com a scris, marţi, că ocupanta locului 3 mondial are o istorie a meciurilor pierdute „devreme“ sau a retragerilor de la turneele care preced un Grand Slam, după ce Simona Halep a declarat forfait la Sydney din cauza unei infecţii gastrointestinale.

"În ciuda problemelor de sănătate, Halep - care are mai degrabă o istorie a meciurilor pierdute devreme sau a retragerilor la evenimentele care preced un Grand Slam - este încrezătoare că va fi bine la Australian Open, competiţie ce începe luni, la Melbourne. Ea are câteva meciuri câştigate în 2015, la Shenzen, deşi nu în faţa celei mai înalte opoziţii. Halep a întâlnit o singură jucătoare din Top 50 în drumul spre titlu, pe Timea Bacsinszky, locul 47 WTA", a notat sursa citată.

Nu este pentru prima dată când Halep este în atenţia presei internaţionale pentru faptul că se retrage înaintea unor competiţii importante. La începutul lunii octombrie 2014, L'Equipe a criticat decizia româncei de părăsi China Open după ce a acces în sferturile de finală, precizând că ea este la al treilea abandon de acest fel înaintea unui turneu important şi ar trebui stabilit dacă este doar o coincidenţă.

"Este a treia oară când Simona Halep ia o astfel de decizie: a declarat forfait la Roma după victoria din primul meci cu Madison Keys şi şi-a făcut de asemenea bagajele la 's-Hertogenbosch, abandonând în turul 2. De fiecare dată înaintea unui turneu important, pentru ca apoi să joace finala la Roland Garros şi în semifinalele la Wimbledon. Rămâne ca adversarele ei, dar şi organizatorii de turnee şi WTA să decidă dacă acestea nu sunt altceva decât coincidenţe", a notat L'Equipe, la 2 octombrie, făcând referire la faptul că pentru Halep urma din nou o competiţie foarte importantă, Turneul Campioanelor de la Singapore, unde a jucat finala.

Halep, direct acceptată în turul doi la Sydney, ar fi trebuit să o întâlnească, marţi, pe Karolina Pliskova (Cehia), poziţia 22 în ierarhia mondială, dar a fost înlocuită pe tabloul turneului de Nicole Gibbs (SUA). Pliskova a învins-o pe Gibbs, scor 6-0, 6-0.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite