Budescu, cel mai în formă dintre români. Îl va lua Iordănescu la naţională?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Budescu

Ocolit până acum de selecţioneri, fotbalistul Astrei Giurgiu este cel mai în formă dintre jucătorii ofensivi care ar putea face parte din lotul pentru meciurile cu Ungaria şi Grecia.

Săptămâna trecută, selecţionerul Anghel Iordănescu a vorbit, în cadrul Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, despre lipsa de formă pe care o traversează mulţi dintre jucătorii de bază ai naţionalei. În atac, situaţia este chiar dramatică. Cu excepţia lui Claudiu Keşeru, care a marcat două goluri în tot atâtea meciuri jucate la Ludogoreţ Razgrad, după ce a fost golgheter şi la Al-Gharafa, unde a marcat de nouă ori în nouă partide, ceilalţi jucători ofensivi convocaţi constant de selecţioner nu prea şi-au trecut numele pe lista marcatorilor în acest sezon.

Florin Andone a jucat în prima etapă a sezonului pentru Córdoba, echipă retrogradată în a doua divizie din Spania, dar n-a înscris. Bogdan Stancu are un singur meci la Gençlerbirligi, în care s-a şi accidentat. În aceeaşi situaţie este şi Ciprian Marica, care a bifat doar opt minute în tricoul celor de la Konyaspor, club care vrea să scape de el, iar Raul Rusescu abia a semnat cu Osmanlîspor. În aceste condiţii, Anghel Iordănescu ar urma să se orienteze, cel mai probabil, către Liga I. Numai că cei mai în formă jucători de aici nu s-au prea aflat în vederile sale. 

“Să ia mingea în gură şi să intre în poartă”

Dacă cazul lui Florin Cernat este cumva explicabil, “decarul” Viitorului având 35 de ani şi fiind accidentat în ultima vreme, nu la fel stau lucrurile în privinţa lui Constantin Budescu. “A primit domnul Iordănescu un raport cu parametrii fizici ai lui Budescu şi nu a fost deloc mulţumit”, a explicat secundul naţionalei, Ionuţ Badea. Numai că Budescu este, de departe, cel mai în formă fotbalist din campionatul intern. Pe lângă cele şase goluri marcate în cele şapte partide disputate în stagiunea 2015-16 a Ligii I, fotbalistul de 26 de ani a mai marcat de trei ori în cele cinci partide disputate în preliminariile Ligii Europa.  “Nu pot să îi spun eu domnului Iordănescu să îl cheme la naţională pe Budescu. Eu pot doar să îl antrenez la echipa de club şi să dea maximum. Nu ştiu însă ce trebuie să mai facă Budescu...Probabil că mai trebuie să ia mingea în gură şi să intre în poartă, asta a mai rămas să mai facă pentru a fi convocat”, a comentat tehnicianul Astrei, Marius Şumudică. Până în prezent, Budescu a jucat în patru partide ale naţionalei “B”, dar n-a apucat să debuteze în tricoul primei reprezentative

Nu trebuie să demonstrez nimănui că am loc la naţională. Am fost supărat că m-a scos antrenorul din teren şi nu am apucat să-mi fac parametrii Constantin Budescu fotbalist Astra Giurgiu


Situaţia jucătorilor români ofensivi

Numele (Echipa) Meciuri / Goluri (toate competiţiile)

Constantin Budescu (Astra) 12/9
Florin Cernat (Viitorul) 5/4
Mihai Roman (Pandurii) 8/4
Florin Tănase (Viitorul) 8/4
Claudiu Keşeru (Ludogoreţ) 2/2
Alexandru Chipciu (Steaua) 11/2
Ciprian Marica (Konyaspor) 1/0
Bogdan Stancu (Gençlerbirligi) 1/0
Florin Andone (Córdoba) 1/0

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite