Burleanu îl târăşte pe Sandu la tribunal: „E o înşelătorie ce a făcut“. Ce riscă fostul şef FRF, dacă nu va face un pas înapoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Burleanu
Răzvan Burleanu

După 24 de ani în care a condus fotbalul românesc, „Naşul“ nu s-a mulţumit cu sumele smulse de-a lungul mandatului său de preşedinte şi a recurs la un gest nesimţit, exact înainte de a fi înlocuit. Această mutare se poate întoarce acum împotriva sa.

La data de 5 martie, adică în ziua în care au avut loc alegerile pentru funcţia de preşedinte FRF, Mircea Sandu a obţinut o rentă viageră de 5.000 de euro lunar, plus o serie de alte facilităţi. El s-a folosit de Comitetul Executiv, care a aprobat acest pachet nesimţit, cu câteva ore înainte de alegerea noului preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal.

Iniţial, renta viageră era chiar mai mare, în jur de 7.500 de euro pe lună. Oripilat, într-o primă fază, Răzvan Burleanu a obţinut micşorarea sumei, iar acum vrea chiar eliminarea ei.

Ce a spus?

„Renta e o înşelătorie la care nu vreau să iau parte şi eu sper ca Mircea Sandu să renunţe amiabil la aceasta. E un lucru normal de făcut în acest moment. Probabil, se va merge la Tribunal dacă nu dânsul va renunţa la rentă din propria iniţiativă“, a declarat Răzvan Burleanu.

Acesta a insistat că, de la bun început, n-a fost de acord cu pachetul de beneficii pe care Comitetul Executiv l-a aprobat pentru Mircea Sandu. „La 5 martie, membrilor afiliaţi ai FRF li s-a cerut acordul în ceea ce priveşte conferirea titlului de preşedinte de onoare lui Mircea Sandu şi nu alte beneficii financiare. Pentru tot ceea ce a făcut Sandu, consider că a fost recompensat pe deplin prin salarii, comisioane, prime...milioane şi milioane de euro. El nu se află într-o situaţie de dependenţă financiară care să oblige FRF să continue această rentă. Aştept o renunţare unilaterală a domnului Sandu la acest contract“, a afirmat Burleanu la Digi Sport.

El a dezvăluit cum intenţionează să-i forţeze mâna lui Sandu să renunţe la renta viageră. „Pe domnul Sandu îl vom mai propune la UEFA doar dacă va dovedi că e un preşedinte de onoare“, a continuat actualul preşedinte FRF.

Cum a răspuns Sandu?

Aflând despre intenţiile lui Burleanu, „Naşul“ a lăsat de înţeles că nu va face niciun pas înapoi. „În ceea ce mă priveşte, nu au decis nimic. Pentru că astfel de decizii nu se pot aplica retroactiv. Noul statut va intra în vigoare odată cu hotărârea instanţei. Dar hotărârile nu au retroactivitate. Oricum, în cazul în care aplică această decizie îi voi da în judecată“, a declarat Sandu la Digi Sport.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite