Burleanu „tremură“: Ionuţ Lupescu şi-a anunţat, oficial, candidatura la şefia FRF! Semnul care arată că e sigur de victorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Lupescu
Ionuţ Lupescu

Alegerile de la 18 aprilie păreau câştigată, încă dinainte, de actualul şef de la „Casa Fotbalului“. Dintr-o dată însă, calculele nu mai sunt atât de simple.

După o lungă perioadă de gândire în care a ţinut lumea fotbalului românesc cu suflectul la gură, Ionuţ Lupescu şi-a anunţat, în mod oficial, candidatura la şefia Federaţiei Române de Fotbal (FRF).

„Sunteţi mulţi care mi-aţi solicitat, de-a lungul ultimului an, să îmi pun experienţa, cunoştinţele şi pasiunea în serviciul fotbalului din ţara mea. V-am auzit, am înţeles, am cântărit şi am luat decizia conformă cu dorinţele voastre, să îmi depun candidatura la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal“, a scris Lupescu pe Twitter.

Un semn care indică faptul că fostul mijlocaş e sigur de victoria sa în alegerile de la 18 aprilie e faptul că el a renunţat la funcţia pe care o deţinea în cadrul UEFA, fiind şeful Comisiei Tehnice. Practic, „Kaiser-ul“ era şeful antrenorilor europeni!

„M-am hotărât să intru în această luptă, fiindcă foarte multă lume mi-a cerut să facem ceva pentru fotbalul românesc. În zilele următoare, voi face şi o conferinţă de presă pentru a oferi detalii. Mi-am încheiat socotelile cu UEFA, urmează să plec şi prin ţară pentru a discuta cu membrii afiliaţi. De asemenea, în perioada următoare o să prezint detalii şi despre echipa cu care intenţionez să lucrez. Oricum, conform statutului, preşedintele are dreptul să propună secretarul general, iar pentru această variantă am deja în minte câteva persoane“, a detaliat Lupescu pentru gsp.ro.

A fost în echipa lui Mircea Sandu

Fostul component al Generaţiei de Aur a mai activat în cadrul FRF, între 2005 şi 2011, fiind secretar general pe vremea lui Mircea Sandu. Cu toate acestea, el a respins varianta readucerii fostului şef FRF în „Casa Fotbalului“.

„Nu iau în calcul cooptarea lui Mircea Sandu în echipa FRF. Am venit singur, după aceea, voi vedea cine mă va putea ajuta. Mă aştept la orice, dar sunt atât de trecut prin fotbal, încât cred că am puterea să merg mai departe pentru cei care mi-au spus că mă doresc şi au crezut în mine. Sunt sigur că vor fi critici şi atacuri, dar le voi lăsa la o parte, pentru că sunt foarte multe lucruri de făcut“, a continuat Lupescu.

La alegerile pentru şefia Federaţiei Române de Fotbal şi-au anunţat până acum candidatura Răzvan Burleanu, Ionuţ Lupescu, Marcel Puşcaş, Victoraş Iacob şi Sorin Răducanu.

CITEŞTE ŞI:

*Mircea Sandu îi face echipa lui Lupescu: „Dacă Ionuţ vrea să ţină cont, bine. Şi eu pot să ajut la Euro 2020“

*Lupescu vrea să însănătoşească fotbalul: A explicat ce se va întâmpla cu Cosmin Contra, dacă va câştiga alegerile

*Lupescu candidează: Prima mutare după ce fostul mijlocaş a anunţat oficial că va ataca şefia federaţiei

*Lupescu e deja văzut câştigător: „Îi doresc succes în noua funcţie de preşedinte FRF!“. Cine l-a felicitat primul

Eu nu cred că politicul se va implica în alegeri, cred că lumea fotbalului trebuie să-şi aleagă oamenii care vor conduce. Pe de altă parte, trebuie să avem o relaţie cu politicul, cu Parlamentul României, pentru că ei sunt cei care pot ajuta Ionuţ Lupescu
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite