Busculadă la intrarea pe stadion înainte de meciul Camerun - Insulele Comore, din cadrul Cupei Africii pe Naţiuni. Cel puţin opt persoane au murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Busculadă la intrarea pe stadion înainte de meciul Camerun - Insulele Comore foto- captură video

Cel puţin opt persoane, printre care şi un copil au murit şi alte zeci au fost rănite în urma unei busculade la stadion înainte de meciul Camerun - Insuele Comore, de la Cupa Africii pe Naţiuni, informează BBC.

Aproximativ 50.000 de mii de persoane au încercat să intre pe stadionul Paul Biya din Yaounde care are doar o capacitate de 60.000 de locuri, iar din cauza pandemiei, autorităţile au decis că  80% din capacitatea lui poate fi ocupată.

Printre morţi se numără un copil, potrivit unui raport al Ministerului Sănătăţii, obţinut de agenţia de presă AFP.

Jurnalista Leocadia Bongben, care a fost la meci, a declarat că a observat multă agitaţie într-una din zonele pentru fani din afara stadionului.

„Oamenii au început să strige. După un minut a venit o ambulanţă pe stadion, dar când am ajuns la locul respectiv, poliţia nu ne-a lăsat să ne apropiem", a spus jurnalista, care susţine că a primit o listă cu opt oameni care şi-au pierdut viaţa. 

Într-un comunicat de presă, Confederaţia Africană a anunţat că „investighează situaţia şi încearcă să aibă mai multe detalii despre ceea ce s-a întâmplat”.

Secretarul general al confederaţiei a fost trimis la spital pentru a vedea care este starea victimelor. În timpul meciului s-au auzit sirenele ambulanţelor care recuperau răniţii pentru a-i aduce la spitalele din zonă, informează News.ro.

Camerun a câştigat meciul cu Insulele Comore, scor 2-1, şi s-a calificat în sferturi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite