Buzărnescu, învinsă după un meci nebun, la Cluj: Mihaela a avut minge de set! A ratat finala, dar urcă în ierarhia WTA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihaela Buzărnescu
Mihaela Buzărnescu

După trei victorii succesive, la Cluj, fără set pierdut, „Miki“, ultima sportivă din România rămasă în proba de simplu, a cedat în faţa unei egiptence, mai tânără cu opt ani.

Mihaela Buzărnescu (33 de ani, 170 WTA) mai avea nevoie de două victorii, pentru a cuceri al doilea titlu WTA din carieră, după cel de la San Jose, în 2018. Şi la cum a avansat până în semifinalele „Winners Open“, românca părea a fi în mare formă.

Din păcate, astăzi, „Miki“ n-a reuşit să menţină seria meciurilor câştigate, la pas chiar, la Cluj. În duel cu egipteanca Mayar Sherif (25 de ani, 119 WTA), Buzărnescu a cedat în minimum de seturi: 6-7, 4-6. Meciul a durat aproape două ore. Şi a avut o desfăşurare dramatică, în ambele seturi!

În primul, Sherif s-a dus la 3-1, însă Buzărnescu a reuşit o revenire spectaculoasă, trecând în frunte: 5-4. Apoi, la 6-5 pentru Mihaela, aceasta a avut şi o minge de set pe serviciul adversarei pe care însă n-a reuşit să o fructifice. Şi în loc să fie 7-5 pentru Buzărnescu, a fost 6-6 şi tiebreak. Din păcate, aici „Miki“ a fost spulberată cu 1-7.

În actul secund, Sherif a pornit şi mai bine: 4-0! Din nou însă, Buzărnescu a revenit, în mod impresionant: 4-4. Apoi, din păcate, în stilul ei caracteristic, a avut o nouă cădere, a cedat două game-uri la rând, al doilea pe serviciul propriu, la zero, pierzând cu 6-7, 4-6.

În finala de la „Winners Open“, Sherif va întâlni, duminică, învingătoarea dintre Krunic (268 WTA) şi Petkovic (91 WTA).

Buzărnescu se va consola cu o urcare spectaculoasă în ierarhia WTA, de 19 locuri, până pe 151 WTA, începând de luni.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite