Ca-n junglă: un arbitru argentinian a fost împuşcat şi ucis pe terenul de fotbal. Decizia care i-a adus moartea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meseria de arbitru e printre cele mai riscante în America de Sud. Mai ales dacă activezi în ligile inferioare, se poate spune că te joci cu viaţa ta.

Din păcate, acest „joc“ a fost unul mortal pentru Cesar Flores, în vârstă de 48 de ani. 

Delegat la un meci din campionatul de amatori din regiunea Cordoba, centralul a acordat un cartonaş roşu unui fotbalist, trimiţându-l pe acesta la cabine. Au urmat scene oribile. Jucătorul eliminat s-a întors din vestiar cu un rucsac în spate, a intrat pe teren, în timp ce jocul era în desfăşurare, s-a apropiat de Cesar Flores şi, după ce şi-a scos arma din rucsac, l-a împuşcat de trei ori pe arbitru! O dată în cap, o dată în gât şi o dată în piept. Centralul a murit pe teren, iar atacatorul a luat-o la fugă. 

Când ieşea de pe teren, agresorul a împuşcat şi un fotbalist, pe Walter Zarate (25 de ani). Acesta a ajuns la spital, însă e în afara oricărui pericol. „Totul s-a petrecut în timpul partidei. Nu ştim exact toate detaliile, însă, din ce am înţeles, jucătorul eliminat s-a înfuriat din cauza deciziei arbitrului, s-a dus la vestiar şi şi-a luat arma, după care l-a omorât pe central“, a povestit un purtător de cuvânt al poliţiei. Autorităţile sunt acum în căutarea criminalului.

Lovit cu pumnul, centralul a leşinat

Acest atac sângeros confirmă starea gravă în care a ajuns fotbalul argentinian. În iunie 2015, o altă partidă din liga regională, între Ferro şi Tiro Federal, a fost întreruptă din cauza unui incident grav. Centralul Arnaldo Beron i-a arătat cartonaşul galben lui Alejandro Roncaglia (Ferro), fratele internaţionalului argentinian, Facundo Roncaglia. Fotbalistul şi-a pierdut cumpătul şi l-a lovit cu pumnul în bărbie pe central, iar acesta a leşinat pe teren. A fost, ulterior, transportat la spital şi cusut de medici.    

15 ani de închisoare în SUA

În februarie 2015, în SUA, un alt arbitru şi-a pierdut viaţa în timpul unui meci de amatori, disputat la Michigan. Bassel Saad (37 de ani) l-a lovit cu pumnul pe John Bieniewicz, pe motiv că centralul i-a arătat „roşu“. La două zile după, arbitrul de 44 de ani a fost declarat mort de medici. Saad a fost condamnat la 15 ani de închisoare. El poate fi eliberat condiţionat, după opt ani, în funcţie de comportamentul său în penitenciar.

I-au atârnat capul de un stâlp

De departe cel mai oribil incident petrecut pe un teren de fotbal, în ultimii ani, a avut loc în Brazilia. În iulie 2013, în timpul unei partide de amatori din statul Maranho, arbitrul Otavio Silva (20 de ani) l-a eliminat pe Josenir dos Santos (31 de ani). Când acesta l-a luat pe central la şuturi, Otavio Silva a scos un cuţit din buzunar şi l-a înjunghiat mortal pe agresor! Spectatorii au invadat terenul, l-au legat şi l-au executat pe arbitru, după care i-au atârnat capul de un stâlp, postând imaginile pe youtube.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite