Cahill, despre căderea lui Halep în 2019: „Acolo a lăsat foarte mult, iar în următoarele turnee a fost sleită“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cahill

Antrenorul alături de care Simona Halep (8 WTA) a avut cel mai bun sezon din carieră în 2018 crede că fostul ei elev a plătit la French Open pentru un eşec care a afectat-o mai ales din punct de vedere emoţional.

Fostul antrenor al Simonei Halep, Darren Cahill, s-a aflat în weekend la Cluj, invitat de organizatori la un turneu demonstrativ. 

Cu acest prilej, australianul a acordat un interviu pentru prosport.ro în care a fost chestionat şi despre căderea Simonei din acest sezon. 

„Să ajungi în vârf e incredibil de greu, dar e şi mai greu să te menţii. Cred că, în ultimii doi ani, ea a făcut o treabă grozavă, reuşind să termine sezonul ca numărul unu. E greu să faci asta şi doar jucătorii cu adevărat speciali reuşesc. Dar reuşeşti doar cu un efort foarte mare, iar, în consecinţă, în acest an au fost momente în care a arătat puţin vlăguită, dar va fi bine. Bateriile se vor reîncărca şi va reuşi cât de curând să facă un nou sprint remarcabil“, a explicat Cahill.

Acesta a oferit şi o explicaţie pentru că Simona n-a reuşit să câştige niciun trofeu în sezonul de zgură. 

„Cred că acea partidă de Fed Cup pe care a jucat-o contra Franţei a reprezentant un efort colosal din partea ei. Părerea mea e că acolo a lăsat foarte mult, iar în următoarele turnee a fost sleită, nu atât de volumul de tenis jucat, cât de intensitatea emoţiilor. Când pierzi, te trage în jos, iar impactul emoţional...durează, uneori, câteva săptămâni pentru a trece peste. Şi cu asta s-a confruntat. Iar la Roland Garros, Simona a fost prinsă pe picior greşit de Anisimova. N-a făcut un meci mare acolo, iar adversara a jucat excelent“, a adăugat Cahill.

CITEŞTE ŞI:

ANALIZĂ Cifrele prăbuşirii: Româncele fac un 2019 groaznic! Cine e următoarea jucătoare care poate părăsi Top 100 WTA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite