Camelia Potec  a participat la lansarea cărţii: "Crezi că ştii ce bei ?"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi vine cu sfaturi utile pentru a construi un stil de viaţă sănătos, bazat pe o hidratare corectă în cartea recent lansată „Crezi că ştii ce bei?”, dar şi cu răspunsuri oferite sportivilor în privinţa rolului apei în pregătirea lor.

„Necesarul de săruri minerale depinde de felul şi durata exerciţiilor. Un sportiv adult pierde, în medie, 0,5 litri de apa pe oră, în funcţie de activitatea fizică. Transpiraţia determină o pierdere de sodiu (Na) de 4-7 g în 24 ore, în funcţie de intensitatea efortului, de cloruri de 5-60 mEq/L şi de calciu de 0,3-2,0 mEq/L, în acelaşi timp cu reducerea eliminării lor prin urină. Pentru un efort fizic ce durează mai puţin de o oră nu este necesară suplimentarea de sodiu şi cloruri”, spune profesorul în cartea.
La evenimentul de lansare a cărţii a participat a participat atât Camelia Potec, preşedinta FR de Natatie, cât şi alte personalităţi din sport.“Este evident că e nevoie ca sportivul să consume o apă de calitate. De multe ori consumul unei ape care nu este de calitate duce la îmbolnăvirea sportivului. Le sunt foarte solicitate articulaţiile, iar apa conţine nişte elemente utile. Valabil şi pentru practicanţii sportului de masa”, a mai spus profesorul Mencinicopschi.

potec

Cartea vine însoţită de 4 testere oferite de Aqua Carpatica, prin intermediul cărora se poate verifica nivelul de nitraţi din apa care se consumă zilnic. Poziţionarea brandului Aqua Carpatica alături de acest titlu face parte din campania “Testul Purităţii” prin care consumatorii îşi pot înscrie rezultatele testului online pentru a completa Harta Nitraţilor din România .

“Dacă bei apa nu înseamnă că te hidratezi, iar apa se mănâncă, nu se bea! Ştiu că aceste lucruri sună ciudat, însă credeţi-mă, este adevărat! Cartea pe care tocmai am lansat-o, explică şi clarifică regulile de bază ale sănătăţii vieţii, evidenţiind importanţa lichidelor în viaţa noastră. Este foarte important ca fiecare să ştie ce fel de lichide trebuie să consume şi modul în care trebuie să le consume”, mai precizeaza prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

purcelusul
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite