Campanie pentru Gheorghe Popescu: s-au lansat tricourile şi imnul „Free Gică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amatto Zaharia (campion mondial la kempo), alături de fiul său, Yamato (căpitanul naţionalei de tineret a la kempo), Monica Roşu (dublă campioană la gimnastică) şi Cristian Brânză (fost jucător de volei la Steaua) s-au alăturat campaniei „Free Gică“, în scopul obţinerii unui act de clemenţă faţă de fostul căpitan al echipei naţionale.

Demersul lansat de mai mulţi sportivi a fost preluat şi de artişti, cântăreaţa Miryam remixând piesa „One Love“, într-un imn dedicat graţierii lui Gică Popescu, având ca versuri „Suntem lângă tine, Gică Popescu/Noi te vom susţine/Free Gică Popescu“. În acest sens, au fost lansaţi magneţii „Free Gică Popescu“, cu sprijinul fostului voleibalist al Stelei, Cristian Brînză, care o dată cu retragerea din sport şi-a deschis o afacere cu produse personalizate. În acest context, Amatto Zaharia, Monica Roşu şi invitaţii lor au îmbrăcat tricouri speciale cu mesajul „Free Gică Popescu“.

„Nu contestăm în niciun caz decizia instanţei care trebuie respectată categoric de noi toţi, iar Gică Popescu a dat dovadă de demnitate spunând exact acelaşi lucru. Noi nu spunem că el este nevinovat. Dar în condiţiile în care prejudiciul a fost recuperat de ani de zile, el personal achitându-l încă de la început, iar acest om nu este cu siguranţă un pericol pentru societatea în care trăim, pentru faptul că prin munca lui a adus multe beneficii de imagine acestei ţări şi sportului românesc, consider că un act de iertare, de clemenţă, ar fi un gest umanitar frumos din partea noastra ca societate“, a declarat Amatto Zaharia, care s-a aliniat, astfel, părerilor lui Ilie Năstase, Dan Petrescu sau Gică Hagi.

„Cu siguranţă voi semna petiţia de graţiere a lui Gică Popescu“, a declarat şi Monica Roşu, completată de Yamato Zaharia: „Punerea in libertate a lui Gică Popescu ar fi un cadou frumos pentru tot ceea ce a făcut el bun pentru România. A greşit, a recunoscut, a fost pedepsit în mod corect, dar consider că orice om merita o a doua şansă, iar noi trebuie să învăţăm să şi iertăm pe cei care merită. Iar eu cred că Gică Popescu merită această clemenţă din partea noastră“, a conchis Yamato Zaharia.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Ce spun oamenii din sport despre graţierea lui Gică Popescu, condamnat la peste trei ani de închisoare cu executare

VIDEO Dezvăluiri de după gratii: un deţinut tocmai eliberat a povestit cum a fost prima noapte în arest pentru Popescu, Pădureanu, Copos şi Stoica

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite