Campionatul Mondial 2022 din Quatar: Italia vs. Portugalia la baraj. România ar fi avut un traseu infernal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
minge

Tragerea la sorţi a meciurilor de baraj pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar a avut loc vineri, 26 noiembrie. Portugalia şi Italia s-ar putea înfrunta la baraj.

Echipele europene care s-au calificat deja la Campionatul Mondial din Quatar sunt: Serbia, Spania, Elveţia, Franţa, Belgia, Danemarca, Olanda, Croaţia, Anglia şi Germania. Semifinalele barajului se vor juca pe 24 martie, iar finalele pe 29 martie.

România a ratat prezenţa la barajul pentru Campionatul Mondial 2022. „Tricolorii” au încheiat pe locul 3 grupa preliminară, la un punct în spatele Macedoniei de Nord.

Sistemul de calificare la Campionatul Mondial prin intermediul barajului nu este deloc uşor. 12 echipe au ajuns aici, ocupantele locurilor secunde în grupele preliminare şi cele mai bune două formaţii din Liga Naţiunilor (Austria şi Cehia), care au fost împărţite în 3 trasee. 

Pe fiecare traseu, cele 4 echipe se vor înfrunta după sistemul semifinale - finală, câştigătoarea urmând să meargă în Qatar. Semifinalele vor avea loc pe terenul echipei mai bine clasate în preliminarii, în timp ce gazdele finalelor au fost decise prin tragere la sorţi.

Surpriza vine însă la traseul C, unde Portugalia şi Italia, ultimele două campioane ale Europei, s-ar putea înfrunta în meci direct pentru un loc la Mondial.

Traseul A

  • Ţara Galilor - Austria (învingătoarea va găzdui finala)
  • Scoţia - Ucraina

Traseul B

  • Rusia - Polonia (învingătoarea va găzdui finala)
  • Suedia - Cehia

Traseul C

  • Portugalia - Turcia (învingătoarea va găzdui finala)
  • Italia - Macedonia de Nord

Alte două locuri la Campionatul Mondial vor fi obţinute prin intermediul unor baraje intercontinentale. Acestea se vor juca pe 13-14 iunie, pe teren neutru. 

România ar fi avut un traseu infernal

România a ratat la mustaţă prezenţa la barajul pentru Campionatul Mondial din Qatar. Echipa lui Rădoi a terminat pe locul 3 grupa preliminară, la un punct în spatele Macedoniei de Nord. Chiar şi dacă s-ar fi calificat, România ar fi avut o misiune imposibilă. Fosta adversară a fost trimisă pe „traseul C”, acolo unde va întâlni ultimele două campioane Europene, Italia şi Portugalia. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite