Campionatul Naţional de Viteză în Coastă 2019 debutează în weekend la Râşnov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campionatul Naţional de Viteză în coastă
Campionatul Naţional de Viteză în coastă

Cei mai buni piloţi din România vor lua startul în acest weekend, la Râşnov, în prima etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2019, informează Federaţia Română de Automobilism Sportiv printr-un comunicat.

Un total de 95 de sportivi s-au înscris la etapa care deschide sezonul, marea noutate fiind revenirea, după patru ani de pauză, a sextuplului campion absolut Lucien Hora. Acesta va concura pe un monopost Lola, devenind astfel rivalul direct al actualului campion absolut Andrei Dumitrescu, la rândul său pe un monopost Tatuus.

Sâmbătă, începând cu ora 09:00, sunt programate manşe de recunoaşteri şi antrenamentele cronometrate, iar duminică, în prima parte a zilei sunt manşe de recunoaşteri, iar între orele 13 şi 17 se vor desfăşura cele două manşe de concurs. Competiţia se va desfăşura pe DN1E între kilometri 16 şi 20, accesul publicului giind gratuit.

Antrenamentele şi concursul oficial vor fi transmise, în direct, de pagina de facebook a Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Fanii motorsportului vor avea ocazia să admire şi două Ferrari 458 Challenge, pilotate de Florin Voicu, respectiv Mihai Leu, dar şi un Audi R8 GT, avându-l la bord pe Eduard Cozma. La start vor fi şi două biposturi, Osella (Silviu Dumitrescu) şi Radical SR4 (Dani Oţil). Campion naţional în 2016, Bogdan Cuzma vine la Râşnov cu un Mitsubishi Evo IX de 900 de cai putere,

În premieră, printre automobilele aflate în concurs se va afla şi unul electric, Volkswagen Golf, acelaşi cu care Sorin Ghişoi a deschis traseul în sezonul anterior. Totodată, datorită proiectului Dacia Revival, după mult timp, în competiţiile de viteză în coastă vor fi prezente trei automobile din vechea generaţie Dacia.

De asemenea, patru foşti campioni la raliuri şi-au anunţat prezenţa în weekend. Pe lângă Mihai Leu, pentru cel mai bun timp al coastei vor mai lupta Titi Aur, Dan Gîrtofan şi Vali Porcişteanu.

Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop va avea 9 etape în acest sezon, iar după Râşnov, runda secundă va avea loc în perioada 18-19 mai la Cheile Grădiştei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite