„Meciul vieţii“. Un antrenor celebru îşi spune povestea luptei împotriva cancerului: „10 zile între viaţă şi moarte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bruno Metsu, fost antrenor de fotbal FOTO Reuters
Bruno Metsu, fost antrenor de fotbal FOTO Reuters

A impresionat publicul iubitor de fotbal la Campionatul Mondial din 2002, din postura de selecţioner al Senegalului, şi a uimit acum întreaga audienţă prin ambiţia, puterea şi consecvenţa de care a dat dovadă în lupta cu unul dintre cele mai crunte diagnostice: cancerul.

La 59 de ani, Bruno Metsu a trecut prin multe, bune şi rele. Se poate lăuda cu şapte echipe la care a evoluat ca fotbalist şi 15 pe care le-a antrenat de-a lungul carierei sale. Dincolo de activitatea profesională, lucrurile nu sunt, însă, la fel de strălucite.

În octombrie 2012, tehnicianul francez a aflat că are o boală incurabilă. „Ai cancer în fază terminală. Ţi-a prins colonul, ficatul şi plămânii. Mai ai trei luni“, a fost mesajul medicilor.
De atunci au trecut 10 luni, timp în care Metsu a pierdut 17 kilograme şi a fost protagonistul unei perioade foarte grele în luna februarie, rememorând clipele cumplite: „Aveam pneumonie. 10 zile am fost între viaţă şi moarte. Deliram, vorbeam cu Martin Luther King. Doctorii au spus familiei că voi muri. Dar n-am murit. Testele de sânge s-au ameliorat. E o încleştare teribilă. Vreau să trăiesc!“.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Mesaj emoţionant al unei vedete pentru Tito Vilanova bolnav de cancer. Mulţi oameni au plâns când au citit asta

Scrisoare de adio a lui Tito Vilanova: „Înfrunt această nouă etapă a bolii cu maximă încredere că totul va fi bine“

Barcelona nu-l abandonează pe Vilanova. Îi va plăti salariul de 7,5 milioane de euro

Ross Hutchins s-a vindecat de cancer

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite