Când a pleca e mai valoros decât a rămâne: cât ar costa demiterea lui Zidane de la Real Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zinedine Zidane, deocamdată încă antrenorul lui Real Madrid FOTO EPA-EFE
Zinedine Zidane, deocamdată încă antrenorul lui Real Madrid FOTO EPA-EFE

Înfrângerea suferită de Real Madrid în faţa celor de la PSG, în grupele Champions League, nu a ajutat atmosfera din vestiarul spaniolilor, zvonurile despre plecarea lui Zinedine Zidane înteţindu-se.

Se ştie că, în fotbal, longevitatea unui antrenor este o chestiune relativă şi că fiecare înfrângere a unei echipe poate contribui la un mediu tensionat pe banca tehnică. Nici Zinedine Zidane nu face excepţie, iar presa spaniolă a început deja să scrie despre înlocuirea francezului de la „cârma” echipei de pe „Santiago Bernabeu”.

Totuşi, procedeul nu este unul lejer, având în vedere înţelegerile contractuale ale celui poreclit „Zizou”. Mai exact, contractul său din primăvară este valabil pentru trei sezoane şi jumătate, la un venit anual de 13 milioane de euro, existând o clauză care prevede că, dacă clubul doreşte să renunţe la antrenor, este obligat să achite 80 de milioane de euro. Intuitiv, însă, suma ar fi mai mică, în cazul în care oficialii clubului madrilean l-ar convinge pe Zidane să plece de bunăvoie. 

Zvonurile pe tema amintită includ şi numele potenţialului înlocuitor, acestea făcând referire la Jose Mourinho, antrenor care cunoaşte clubul îndeaproape, din perioada 2010-2013, în care a cucerit toate trofeele interne.
După patru etape disputate în Primera Division, Real Madrid ocupă locul al treilea, la două puncte distanţă de liderul Sevilla, având un bilanţ de două victorii şi tot atâtea egaluri. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite