Căpitanul lui Napoli vine în ajutorul luptei împotriva coronavirusului, printr-o donaţie către spitalele din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lorenzo Insigne, căpitanul lui SSC Napoli FOTO Arhivă personală/Facebook
Lorenzo Insigne, căpitanul lui SSC Napoli FOTO Arhivă personală/Facebook

Solidaritatea în lupta împotriva coronavirusului ia contur în Italia, unde cel mai recent, căpitanul echipei SSC Napoli a donat 100.000 de euro pentru spitalele din oraşul echipei sale.

Probabil cea mai afectată ţară europeană, în acest moment, de răspândirea coronavirusului, Italia este sprijinită de mai multe persoane publice, atât cât poate fiecare. Un exemplu este purtătorul banderolei de căpitan de la SSC Napoli, Lorenzo Insigne, care a donat 100.000 de euro spitalelor din oraşul echipei sale pentru a susţine lupta împotriva virusului.

În acest context, Vicenzo De Luca, guvernatorul regiunii de sud a Italiei, i-a mulţumit public jucătorului de la SSC Napoli, consemnând gestul său printr-o postare pe Facebook: „Aş dori să îi mulţumesc lui Lorenzo Insigne pentru că este una dintre cele mai active persoane din oraş în ceea ce priveşte ajutorul oferit spitalelor. El ne-a oferit 100.000 de euro pentru a lupta în continuare împotriva acestui virus”.

De asemenea, AC Milan a donat 250.000 de euro pentru aceeaşi cauză către agenţia regională de urgenţă sanitară din Lombardia, care oferă asistenţa necesară persoanelor afectate de epidemie. Totodată, clubul de pe „Giueseppe Meazza” a înapoiat banii atât celor care şi-au achiziţionat bilete pentru meciul cu Genoa, jucat cu porţile închise, cât şi pentru deţinătorii de abonamente valabile pe întreg sezonul.

„În viaţă sunt lucruri mai importante decât fotbalul. Sănătatea şi siguranţa apropiaţilor noştri este o prioritate absolută. Milan este mai mult decât un club de fotbal. Este o comunitate unde avem grijă unii de alţii, o comunitate care reprezintă oraşul Milano în lumea întreagă”, este de părere clubul milanez, declaraţia aparţinându-i preşedintelui AC Milan, Ivan Gazidis.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite