Capul sus, Gabriela: Ruse a cedat în finala de la Palermo, dar atinge cea mai bună clasare din carieră!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcursul Gabrielei Ruse pe zgura de la Palermo s-a încheiat, în mod dureros
Parcursul Gabrielei Ruse pe zgura de la Palermo s-a încheiat, în mod dureros

După un parcurs fabulos, început la data de 5 iulie, care a însemnat 13 victorii la rând, la Hamburg şi la Palermo, românca de 23 de ani a simţit gustul înfrângerii. S-a luptat însă admirabil şi îşi continuă ascensiunea impresionantă, în tenisul feminin.

Gabriela Ruse (137 WTA) a bifat o înfrângere după care nu poate să aibă mari regrete. Pentru că pe zgura de la „Internazionali Femminili di Palermoׅ“, românca s-a luptat până la ultima picătură de energie, în duelul cu americanca Danielle Collins (27 de ani, 44 WTA).

Având în faţă favorita numărul 1 a turneului, pe care o învinsese, acum 16 zile, în drumul ei spre trofeul cucerit la Hamburg, Gabriela a plătit preţul pentru epuizarea fizică. Care a venit, în mod firesc, după două competiţii excelente, dar solicitante, în care a luat un titlu WTA şi a atins o finală. Inclusiv ieri, în semifinala câştigată cu Dodin, Ruse a stat trei ore pe teren!

În aceste condiţii, n-a fost de mirare că un meci pe muchie de cuţit, cu Collins, a fost tranşat de americancă, în momentele cheie. 

Pe o căldură sufocantă (au fost 29 de grade Celsius!), în primul set, sportiva din România a avut un break în faţă, la 3-2. Pe care l-a pierdut, din păcate, în al 8-lea game: 4-4. Apoi, Ruse a cedat alte două game-uri la rând, pierzând setul cu 4-6 după 55 de minute.

În actul secund, problemele fizice ale Gabrielei s-au agravat. Iar aceasta a avut nevoie de îngrijiri medicale, la scorul de 2-2. A revenit, totuşi, pe teren, cu chiu, cu vai, dar n-a mai făcut faţă asaltului adversarei. Pentru că Danielle Collins s-a dus la 5-2 şi s-a impus cu 6-4, 6-2. Partida a durat o oră şi 51 de minute.

Pentru parcursul de la Palermo, Ruse va primi 13.224 de euro. Iar începând de luni, va urca până pe locul 105 mondial, aceasta fiind cea mai bună clasare din cariera ei de până acum! 

22 de victorii şi 10 înfrângeri are Gabriela Ruse, în 2021.   23.548 de euro va primi Danielle Collins pentru titlul câştigat, la Palermo 2021.  
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite