Capul sus, Mihaela: Buzărnescu a pierdut o finală sufocantă la Hobart. Românca va urca spectaculos în ierarhia WTA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimul act ar fi trebuit să se joace de la ora 3, ora României, în noaptea de vineri spre sâmbătă, însă din cauza condiţiilor meteo meciul s-a întrerupt, la un moment dat, vreo cinci ore. Cu totul, au fost patru întreruperi din cauza ploii.

Mihaela Buzărnescu (57 WTA) a avut un parcurs de vis la Hobart, trecând, pe rând, de Cornet (41 WTA), Friedsam (507 WTA), Riske (89 WTA) şi Tsurenko (43 WTA). Rezultatele româncei au fost cu atât mai impresionante cu cât ea n-a cedat nici măcar un set în aceste patru partide!

Finala cu Mertens (36 WTA) a început însă prost pentru sportiva de 29 de ani care a ţinut pasul cu adversara ei doar până la 1-1. Apoi, belgianca de 22 de ani a câştigat cinci game-uri la rând: 6-1.

Actul secund a fost mult mai strâns: egalitate până la 4-4, după care Buzărnescu a realizat break-ul, şi-a făcut şi serviciul şi s-a impus cu 6-4.

Decisivul, din păcate, s-a desfăşurat după un scenariu oarecum similar cu primul set: de la 1-1, Mertens a pus stăpânire pe joc. Belgianca s-a dus la 4-1 şi a câştigat cu 6-3.

Chiar dacă a ratat şansa de a lua trofeul, Mihaela Buzărnescu va urca 13 poziţii în ierarhia WTA, până pe locul 44.

Pentru ea urmează duelul cu Caroline Wozniacki (2 WTA) în turul I de la Australian Open.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite