Care sunt consecinţele eşecului din Fed Cup! Ce urmează pentru România după înfrângerea cu Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Abandonată de cele mai bune jucătoare, echipa României a pierdut meciul cu Italia, 3-1, din play-off-ul Grupei Mondiale a Billie Jean King Cup (fosta Fed Cup), şi a retrogradat, după trei ani, în Grupa I a Zonei Euro-africane

După ce Irina Bara şi Mihaela Buzărnescu au cedat punctele puse în joc în prima zi de concurs, în faţa Elisabettei Cocciaretto şi Martinei Trevisan, Gabriela Ruse a avut o revenire fantastică în meciul de debut al celei de a doua zile şi a învins-o, în 3 seturi, pe Jasmine Paolini. Speranţele României au fost însă definitiv năruite de încă un eşec al Mihaelei Buzărnescu, rezultat care a consfinţit succesul Italiei şi a dus la anularea meciului de dublu.

În ciuda eşecului, la conferinţa de presă organizată după terminarea meciului, Monica Niculescu, căpitanul jucător al României, şi-a lăudat colegele „Ne-am luptat până la ultimul punct, au fost meciuri foarte echilibrate. Italia a fost puternică mental şi fizic. Eu sunt foarte mândră de fete, le mulţumesc pentru efortul depus şi le admir foarte mult”, a spus Niculescu.

Ce urmează pentru echipa României 

După trei ani petrecuţi în primul eşalon valoric, echipa ţării noastre va evolua în sezonul viitor în Grupa I a zonei Euro-africane (a doua serie valorică), fază a competiţiei în care vor mai juca, printre altele, Serbia, China, Brazilia, Japonia şi Argentina, a anunţat FRT.

Din păcate, fetele noastre sunt acum obligate să câştige două întâlniri pentru a reveni în Grupa Mondială. Primul meci ar trebui să se joace în luna februarie 2022, iar în cazul unei victorii, barajul pentru accederea în eşalonul principal urmând să aibă loc în aprilie 2022.

România - Italia 1-3

Vineri 

Irina Bara - Elisabeta Cocciaretto 1-6, 4-6

Mihaela Buzărnescu - Martina Trevisan  2-6, 6-2, 6-7 (5).

Sâmbătă

Gabriela Ruse - Jasmine Paolini 1-6, 6-3, 6-4.

Mihaela Buzărnescu - Elisabeta Cocciaretto 5-7, 6-7 (5)

Partida de dublu nu s-a mai jucat

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite