Carieră încheiată mult prea devreme. O promiţătoare gimnastă din lotul naţional de junioare de la Deva s-a accidentat grav

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Shakira Catargiu începuse gimnastica la Oneşti, alături de o soră mai mică. Foto: Prosport
Shakira Catargiu începuse gimnastica la Oneşti, alături de o soră mai mică. Foto: Prosport

Shakira Cantaragiu, o gimnastă din lotul naţional de junioare de la Deva, s-a accidentat grav, la începutul lunii decembrie, în timpul unui antrenament la paralele. O anchetă care va elucida cum s-a întâmplat totul este încă în desfăşurare la Federaţia Română de Gimnastică.

Shakira Catargiu, o tânără gimnastă în vârstă de 14 ani, s-a accident în timpul unui antrenament la paralele la Centrul Olimpic de la Deva. Ea a fost transportată apoi la spitalul din Timisoara, în stare critică, unde medicii se temeau că nu-i vor putea salva un picior.

”A avut un accident sportiv la începutul lunii decembrie, luxaţie de genunchi. Colegii de la ortopedie au intervenit. Au pus genunchiul la loc şi au fixat cu un fixator extern. Colegii de la chirugie vasculară au facut un bypass unde artera era lezată şi au restabilit fluxul sanguin afectat” a declarat Dr. Vlad David, chirug pediatru.

Fetiţa este internată la Spitalul de Copii Louis Ţurcanu din Timişoara, unde luptă să poată merge normal din nou. Medicii de aici au operat-o şi încearcă să o facă bine, însă greul nu a trecut”.

Federaţia nu are încă nicio explicaţie pentru accidentul îngrozitor.

”Este încă în curs de analiză tot ce s-a întâmplat acolo, noi am constituit imediat o comisie de analiză din oameni din afara Federaţiei, tocmai ca să nu existe niciun fel de suspiciune în obiectivitatea analizei. Nimeni nu îşi doreşte un astfel de accident, gimnastica este un sport de mare risc”. a afirmat Carmencita Constantin, Federaţia Română de Gimnastică.

Totuşi, medicii sunt optimişti că fata de 14 ani va putea merge din nou.

”Lucrurile or să meargă bine şi nu cred că o să ajungă să nu mai poată să meargă. În ceea ce priveşte activitatea sportivă, aici suntem mai rezervaţi. Foarte probabil că nu va mai putea să facă sport de performanţă”, a declarat Dr. Vlad David, chirug pediatru.

Shakira începuse gimnastica la Oneşti, alături de o soră mai mică.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite