Căşuneanu, învingător în ultima etapă de Super Rally din 2021

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raliu

Ultima cursă a sezonului 2021 în Campionatul Naţional de Super Rally powered by Superbet a adunat la start un total de 39 de concurenţi.

Campionul naţional en-titre la Super Rally, Costel Căşuneanu, a revenit în competiţie cu o victorie, impunându-se în etapa finală, Trofeul UniCredit Leasing powered by Audi, care s-a desfăşurat, sâmbătă, în Capitală. 

Titlul absolut pentru acest sezon ajunge la Jerome France, în timp ce Mihai Leu şi Aurelian Andronache au completat podiumul open final. Foştii mari internaţionali Bogdan Stelea, Răzvan Raţ şi Daniel Pancu s-au numărat printre invitaţii evenimentului.

Deja campion matematic încă de la Craiova, Jerome France a testat la etapa din Capitală modelul Nova Proto cu care vrea să concureze anul viitor.

În premieră pe podiumul final al Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, Costel Căşuneanu (Skoda Fabia R5) a revenit şi la super rally şi a dominat încă din start calificările pe traseul unde în 2019 se clasa pe 2. Acesta a stabilit timpul de referinţă, încheind în 01:43,539. 

În finala de 12 s-au mai calificat Jerome France, Aurelian Andronache (Speed Car GT), Cristian Dolofan (Citroen C3 Rally2), Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge), Lucian Răduţ (Mitsubishi Lancer Evo VII), Ricardo Tarabelli (Renault Clio), Didier Balcaen (Formula Renault), Vlad Cosma (Peugeot 208 R2), Adrian Teslovan (Mitsubishi Lancer Evo), Dragoş Dinu (Mitsubishi Lancer Evo) şi Istvan Beko (Subaru Impreza).

Căşuneanu a dominat şi cele 3 manşe care au decis câştigătorul etapei finale, ajungând la finiş în 01:41,813, cu aproape două secunde mai rapid decât France (01:43,769) şi cu aproape 5 în faţa lui Andronache (01:46,516).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite