Sport

articolul anterior articolul urmator

Cât costă să învingi cancerul: Dezvăluirile lui Mircea Sandu şi sfaturile sale pentru cei trecuţi de 45 de ani

16
8 Nov 2019 06:09:04
Autor: Amir Kiarash

Mircea Sandu a primit o a doua şansă la viaţă, după ce a beneficiat de cele mai bune condiţii de tratament în Franţa. A plătit însă o sumă uriaşă pentru a învinge boala.

Mircea Sandu are 67 de ani şi se poate mândri că de zece ani a învins cancerul, reuşind să ducă o viaţă normală. 

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a vorbit la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu“, difuzată de gsp.ro şi moderată de Ovidiu Ioaniţoaia, despre unul dintre cele mai grele momente din viaţa sa.

Ce a spus Mircea Sandu?

*Am zece ani de-atunci. Am avut cancer de rect. Cu metastaze pe lobul mic al ficatului. Două metastaze. Am fost operat şi mi-a fost tăiat jumătate. Partea bolnavă. Operaţia a durat şapte ore, şapte ore jumăate. Am făcut operaţia în Franţa, la Nisa. Am făcut chimioterapie trei luni, radioterapie, operaţia şi alte şase luni chimioterapie. După care îi mulţumesc lui Dumnezeu. Sunt bine. Sunt zece ani de-atunci. N-am mai avut nicio problemă. Merg în fiecare an la control. În primii ani, mergeam la trei, şase luni. Acum merg de maximum două ori. Sunt pe picioare! 

*Tratamentul a costat mult. În jur de 100 şi ceva de mii de euro. Tratament, operaţie, spitalizare. Erau două zile de tratament de chimioterapie care costau în jur de două, trei mii de euro. Acolo a fost punct ochit, punct lovit. Dumnezeu m-a dirijat şi m-a condus să merg acolo şi să fiu bine.

*A fost o operaţie grea şi lungă. Am fost operat şi pus în circuit. A fost mai complicat, dar am avut o minte puternică. Am fost psihic şi mental bine. Aveam deja un nepot de doi ani, mai urma să-mi vină o nepoţică, Simona, şi trebuia să mă bucur de ei. Şi mă bucur. 

*Eram încă la UEFA, dar nu m-au ajutat. N-am avut nici asigurare, dar acum am. Important este să descoperim la timp şi să intrăm pe mâna unor medici buni. Controlul este obligatoriu după 45 de ani, un RMN, un scanner, o coronarografie. E obligatoriu! Tot omul trebuie să înţeleagă, nu trebuie să-i fie frică. E mai bine să descoperim din timp pentru că doar aşa ai o şansă.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

jean valjean din salajean
8.11.2019, 08:19:06

Degeba stii sau descoperi din timp daca n-ai bani. 100.000 de koko n-au decat bugetarii. La noi nici nu stii de ce mori orice durere de cap pentru doctori e raceala sau migrena iti dau o aspirina si te trimit acasa unde mori.

+4 (10 voturi)
Omu' Petru
8.11.2019, 08:33:46

La ce complicatii spune ca au fost, la ce durata a avut tratamentul si unde mai pui ca a fost in Franta iar asigurare n-a avut, pretul mentionat de el este o minciuna gogonata. In contextul in care omul are tot interesul sa-si ascunda averea facuta ilicit, din acte de coruptie in fotbal, parazitarea bugetului si traficarea de influenta (atat in tara cat si in strainatate), e normal ca Mircea Sandu sa arunce o astfel de suma. Ceva imi spune ca el ori a fost ori este chiar acum subiectul unui control din partea fiscului care l-a intrebat cum isi justifica averea.

+2 (6 voturi)
Omu' Petru
8.11.2019, 08:38:58

Si mai e ceva care arata cat de ipocrit si de abject este individul: da sfaturi cu ce sa faci dupa 45 de ani insa nu spune, ca sa nu se arate pe el insusi cu degetul, ca pana la 45 nu trebuie sa bei ca porcul, sa fumezi ca turcul si sa f**i ca taurul comunal, cum a facut-o el. A fost un destrabalat care a dat-o in alcoolismul cel mai dur! A jucat fotbal, a furat si-a baut. Acesta este Mircea Sandu care azi da sfaturi.

+2 (6 voturi)
Pitrea Piron
8.11.2019, 09:05:53

Omu' Petru matale esti cumva judecator de pacate? Esti invidios ca a fost taur comunal sau ce? Corect, fumatul si bautul au repercusiuni insa partea cu taurul comunal ramane de dovedit ;) Insa ce nu se spune este ca in termeni medicali niciodata nu se spune 'a fost invins' ci a intrat in remisie. Daca nu se vede nici o tumoare, nu inseamna ca nu pot exista celule canceroase... Si apoi e partea de noroc: a avut noroc ca a mers la spitalul potrivit unde medicii au gasit un tratament adecvat - SI cancerul lui avea tratamentul deja gasit. Altfel era fara rezultate...

-1 (7 voturi)
foarte atent
8.11.2019, 08:19:18

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (16)