Cât costă un permis fals din Ucraina şi cum şi-au dat seama poliţiştii că Florinel Coman are aşa ceva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florinel Coman poate primi o condamnare la închisoare, de la unul la cinci ani
Florinel Coman poate primi o condamnare la închisoare, de la unul la cinci ani

Florinel Coman (22 de ani) a „reuşit“ să iasă în prim-plan, luni seară, când a fost oprit de poliţişti pe „Autostrada Soarelui“, în drum spre Bucureşti.

Faptul că Florinel Coman a fost prins de poliţişti cu un permis fals, eliberat din Ucraina, confirmă un trend printre şoferii români. 

La finalul anului trecut, într-un articol publicat de „Adevărul“, Mihai Şoric, şeful Serviciului Rutier al Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, vorbea despre această problemă.

„Observăm, într-adevăr, o tendinţă de creştere, însă nu doar a permiselor falsificate, ci şi a altor documente auto. De exemplu, am găsit un şofer cu certificatul maşinii fals. Multe permise false sunt din Republica Moldova, dar nu numai. Am identificat documente false ce proveneau şi din Ucraina, Cipru sau Italia“, spunea Şoric, la data de 10 decembrie.

De obicei, obţinerea unui permis de conducere fals, eliberat de o altă ţară, costă între 500 şi 800 de euro. Doar că depistarea unei astfel de infracţiuni se face extrem de uşor. Pentru a primi un permis de conducere din Ucraina, de pildă, posesorul trebuie să aibă permis de şedere pe teritoriul acestei ţări. Ceea ce Florinel Coman, în cazul de faţă, n-are.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite