Articol publicitar

Cât a încasat FCSB în cupele europene şi cât mai poate aduna în Europa League

Publicat:
Ultima actualizare:

FCSB a ajuns în grupele Europa League, dar playoff-ul pierdut în Champions League a umplut cu o sumă măricică visteria clubului.

Operatorul internaţional de pariuri sportive online Betano.com a realizat un grafic interesant, în care se pot vedea dintr-o singură privire bonusurile pe care FCSB le-a primit sau va urma să le primească în acest sezon al cupelor europene de fotbal.

Ca echipă eliminată în barajul Ligii Campionilor, roş-albaştrii au încasat de la UEFA 3 milioane de euro. Nu este deloc rău pentru un meci pierdut, dar calificarea în grupe le-ar fi adus 12,5 milioane.

Elevii lui Nicolae Dică au ajuns, însă, în grupele Europa League. Pentru acest pas, vor încasa 2,6 milioane de euro. Aşadar, un total de 5,6 milioane până acum, la care se vor adăuga bonusurile pentru victorie, rezultat de egalitate şi altele. Dacă Steaua o va învinge diseară pe Plzen (cota 2,12 pe Betano), Steaua va primi 360.000 de euro.

FCSB – Viktoria Plzen în Europa League, cote cu Marjă 0% şi peste 227 de tipuri de pariuri (14.09.2017, ora 22:05)

Apoi, dacă va ieşi din grupe, Steaua va primit un bonus pentru fiecare pas reuşit mai sus pe scara fazei eliminatorii. Sfertul de finală este bonificat de UEFA cu 1 milion de euro. Câştigătoarea competiţiei are asiguraţi 6,5 milioane, o sumă deloc rea având în vedere că în Champions League campioana primeşte 15,5 milioane.

Un maxim de 22 de milioane de euro

Trăgând linie, FCSB ar putea aduna între 15 şi 17 milioane de euro dacă ar câştiga Europa League 2017/2018. Echipa din România are cota de 150,00 pentru câştigarea competiţiei, la casele de pariuri.

În plus faţă de sumele fixe, se vor mai adăuga în jur de 5 milioane de euro din drepturile de televizare.

Fondul total de premiere pus la bătaie de UEFA pentru Europa League este de 400 de milioane de euro, o treime faţă de cel din Champions League care totalizează 1,3 miliarde. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite