Cătălina Ponor: „Îmi voi canaliza energia pe viaţa personală”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mediafax | Cătălina Ponor va spune adio gimnasticii după Jocurile Olimpice de la Londra
Mediafax | Cătălina Ponor va spune adio gimnasticii după Jocurile Olimpice de la Londra

Vicecampioana olimpică de la Londra, Cătălina Ponor, a declarat într-un interviu că se va retrage definitiv din activitatea competiţională, precizând că a treia revenire în gimnastică nu va mai exista.

Gimnasta Cătălina Ponor, care a cucerit argintul olimpic la sol şi bronzul cu echipa României la Jocurile Olimpice de la Londra a precizat într-un interviu pentru ProSport că de acum înainte se va concentra pe viaţa  personală şi mai puţin pe cariera sportivă. „Antrenamente pot face şi acum şi mâine, şi peste o săptămână, şi peste zece ani, doar că a treia revenire în gimnastică nu se va mai produce niciodată. Îmi voi canaliza toate gândurile şi energia pe viaţa mea personală”, a spus cu fermitate Ponor, care nu ştie încotro s-o apuce după Jocurile Olimpice de la Londra. „Nu ştiu ce voi face nici mâine, nici peste o săptămână. Vreau să mă recreez puţin. E ziua mea şi o voi sărbători acasă la Constanţa (n.r. Cătălina va împlini 25 de ani pe 20 august). Nici nu-mi mai trebuie cadouri, am aceste două medalii. Mama a sărbătorit de aseară medalia, chiar dacă eu plângeam la telefon. Ea mi-a fost mereu altături, la bine şi la rău, şi prietenii, şi fanii, care mi-au trimis mesaje emoţionante, care mi-au dat putere să merg mai departe în acest ciclu olimpic”, a adăugat Ponor.

Gimnasta din Constanţa a cunoscut consacrarea la Jocurile Olimpice de la Atena, în 2004, atunci când a devenit campioană olimpică la sol, bârnă şi cu echipa României. Cariera de gimnastă profesionistă şi-a început-o cu un înainte de Olimpiada de la Atena, adunând medalii numeroase şi la competiţiile mondiale sau europene de gimnastică.
În 2007, Ponor s-a retras din activitate, neparticipând la Jocurile Olimpice de la Beijing, dar ulterior, a revenit la lotul naţional odată cu revenirea antrenorilor Belu şi Bitang. Olimpiada de la Londra a fost ultima din cariera profesionistă de nouă ani a Cătălinei Ponor.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite