Sport

articolul anterior articolul urmator

Cazul Eriksen schimbă fotbalul: Decizie majoră anunţată de Italia

2
16 Jun 2021 04:14:43
Autor: Amir Kiarash

Incidentul din timpul meciului de sâmbătă, Danemarca - Finlanda (0-1), când Christian Eriksen (29 de ani) a fost salvat din ghearele morţii, va avea şi efecte pozitive.

Pe gazonul stadionului „Parken“ s-a văzut, în mod clar, cum prezenţa unui fotbalist, care a ştiut să facă manevrele de resuscitare până la sosirea echipei medicale pe gazon, a contribuit decisiv la salvarea lui Eriksen. 

Pentru că, fără intervenţia căpitanului Simon Kjaer, în loc să vorbim despre un incident cu final fericit, era posibil să asistăm la o tragedie. Pornind de aici, preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal, Gabriele Gravina, a anunţat că toţi jucătorii legitimaţi la cluburile din Serie A trebuie să fie instruiţi, în vederea efectuării manevrelor de resuscitare, în caz de nevoie.

„Când inima lui Eriksen s-a oprit, la fel s-a întâmplat cu întreaga lume a sportului. Nu putem aprecia suficient ceea ce a făcut Kjaer. Dacă Eriksen e încă în viaţă, e datorită lui. Îi doresc lui Eriksen o recuperare rapidă. Vom organiza cursuri de prim ajutor în pre-sezon, cu medici coordonaţi de profesorul Paolo Zeppilli. E un program pe care Comisia Medicală din cadrul federaţiei l-a aprobat, luni dimineaţă. Ne vom întâlni cu cluburile la terenurile lor de antrenament. Pentru început însă, vom demara cursurile cu jucătorii echipei naţionale, la Coverciano, în următoarele zile“, a spus Gravina, potrivit Eurosport. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Kongo-Müller
16.06.2021, 08:04:55

O idee excelenta ! Fiecare sportiv de performanta ar trebui sa faca obligatoriu un curs de prim ajutor.

+6 (6 voturi)
kitty kat
16.06.2021, 10:16:47

In DK se fac cursuri de prim ajutor si in scoli, la locul de muncå si dupå 2 zile de instruire teoreticå si practicå se då o probå scriså si practicå si primesti o diplomå valabilå 4 ani. In timpul cursurilor esti plåtit normal, ca la muncå. Chiar la angajare este un atu, uneori o cerintå obligatorie, så ai o astfel de diplomå.

+1 (1 vot)
Modifică Setările