Cazul Eriksen schimbă fotbalul: Decizie majoră anunţată de Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eriksen

Incidentul din timpul meciului de sâmbătă, Danemarca - Finlanda (0-1), când Christian Eriksen (29 de ani) a fost salvat din ghearele morţii, va avea şi efecte pozitive.

Pe gazonul stadionului „Parken“ s-a văzut, în mod clar, cum prezenţa unui fotbalist, care a ştiut să facă manevrele de resuscitare până la sosirea echipei medicale pe gazon, a contribuit decisiv la salvarea lui Eriksen. 

Pentru că, fără intervenţia căpitanului Simon Kjaer, în loc să vorbim despre un incident cu final fericit, era posibil să asistăm la o tragedie. Pornind de aici, preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal, Gabriele Gravina, a anunţat că toţi jucătorii legitimaţi la cluburile din Serie A trebuie să fie instruiţi, în vederea efectuării manevrelor de resuscitare, în caz de nevoie.

„Când inima lui Eriksen s-a oprit, la fel s-a întâmplat cu întreaga lume a sportului. Nu putem aprecia suficient ceea ce a făcut Kjaer. Dacă Eriksen e încă în viaţă, e datorită lui. Îi doresc lui Eriksen o recuperare rapidă. Vom organiza cursuri de prim ajutor în pre-sezon, cu medici coordonaţi de profesorul Paolo Zeppilli. E un program pe care Comisia Medicală din cadrul federaţiei l-a aprobat, luni dimineaţă. Ne vom întâlni cu cluburile la terenurile lor de antrenament. Pentru început însă, vom demara cursurile cu jucătorii echipei naţionale, la Coverciano, în următoarele zile“, a spus Gravina, potrivit Eurosport. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite