Ce a ajuns naţionala României: De ce fug toţi antrenorii de funcţia de selecţioner

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Stanciu are 54 de prezenţe la echipa naţională pentru care a jucat la un turneu final, Euro 2016
Nicolae Stanciu are 54 de prezenţe la echipa naţională pentru care a jucat la un turneu final, Euro 2016

Cândva, să ajungi pe banca primei reprezentative era o onoare şi o şansă pe care o aşteptai toată viaţă, ca antrenor. Acum, curg refuzurile.

Cu doar două calificări la turneele finale din ultimii 22 de ani, Euro 2008 şi Euro 2016, naţionala României e văzută drept capăt de linie pentru antrenorii cu o cotă bună şi mai ales cu angajament, în acest moment.

De aceea, Gheorghe Hagi (Farul) şi Răzvan Lucescu (PAOK Salonic) au spus „nu“, când au fost abordaţi de preşedintele FRF, Răzvan Burleanu. Ce-i drept, primul a invocat şi faptul că e patron la Farul, statut care îl face incompatibil cu funcţia de selecţioner.

Aşadar, între timp, s-a ajuns la Dan Petrescu, însă acesta a cerut timp de gândire, până la ultimul meci al CFR-ului din acest an, programat pentru 19 decembrie, după care va da un răspuns. Doar că, într-o intervenţie la Pro X, fostul preşedinte al Ligii, Dumitru Dragomir, a lăsat de înţeles că şi Petrescu va declina oferta FRF.

Ce a spus Dumitru Dragomir?

*Cred că va pleca (n.r. - de la CFR Cluj), dar nu la echipa naţională. Numai dacă ar muri de foame, s-ar duce la echipa naţională. N-ai cum să ai rezultate la ora asta. Eu aş pune pe unul dintre cei bătrâni, care au rezultate şi nu cer bani foarte mulţi. Piţurcă, Iordănescu, Lucescu. 

*Naţionala e o piedică pentru el (n.r. - Dan Petrescu). Dacă acum pleacă de la CFR şi nu se califică la europene (n.r. - Euro 2024) e terminat. Nu se duce la echipa naţională.

*Părerea mea, că Mutu va fi numit antrenorul echipei naţionale. Nici Mutu nu ne califică la europene, dar cel puţin învaţă meserie acolo. E o rampă de lansare pentru el, pentru Dan Petrescu nu e.

44 e locul pe care îl ocupă naţionala României în ultimul clasament FIFA, sub echipe precum Canada (40), Ungaria (39), Scoţia (38), Australia (35) sau Iran (21).  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite