Ce lovitură! Chivu, sezon încheiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Momentul în care Cristi Chivu a fost transportat la sala de operaţie, surprins de ziariştii  de la „Adevărul“
Momentul în care Cristi Chivu a fost transportat la sala de operaţie, surprins de ziariştii de la „Adevărul“

Căpitanul naţionalei se află în secţia de Terapie Intensivă. Pentru el urmează o pauză lungă, iar Mourinho spune că îi va fi foarte greu să-şi revină. Medicii care l-au operat pe fundaşul lui Inter s-au arătat încântaţi de evoluţia postoperatorie a jucătorului.

Citiţi şi: Veşti proaste pentru gimnasta Gabriela Drăgoi

Familia, prietenii, fanii şi românii de pretutindeni au stat cu sufletul la gură în aşteptarea răspunsului echipei de medici care l-a operat pe Cristi Chivu, după ce acesta a suferit o fractură craniană în timpului meciului de la Chievo.

Primele lămuriri au venit de la doctorul Sergio Turazzi, şeful echipei de neurochirurgi de la spitalul „Borgo Trento" din Verona, unde a fost operat românul.

„Chivu a suferit o lovitură la cap, în zona parietală dreaptă, ce a provocat o fractură a craniului şi o îndoire a acestuia spre interior, precum şi un mic hematom", a declarat italianul, după operaţia ce a durat două ore.

„Intervenţia a fost necesară mai ales pentru înlăturarea hematomului şi a îndreptării fragmentelor de os pătrunse către creier", a adăugat Turazzi.

Îl ascund de ziarişti

Agentul lui Cristi, Victor Becali (stânga), a venit de urgenţă la Verona pentru a fi alături de Chivu

image

Franco Combi, doctorul lui Inter, care a fost, în permanenţă, alături de jucătorul nostru, a vorbit şi el despre situaţia românului:  „Operaţia nu putea fi efectuată mai bine în altă parte. Chivu a rămas în secţia de terapie intensivă doar din motive de intimitate şi pentru a evita «atacurile» reporterilor". În ceea ce priveşte perioada de recuperare a fotbalistului, specialiştii italieni au fost rezervaţi.

„Încă nu ştim când va putea pleca din spital", a spus profesorul Francesco Procacci, directorul secţiei de terapie intensivă.

„Aşteptăm prima evaluare a stării sale de sănătate, care în acest moment este bună. Pacientul este monitorizat clinic şi prin aparate, dar deocamdată nu putem estima când va putea părăsi spitalul", a fost concluzia profesorului. Din primele estimări neoficiale, Chivu ar putea rata întreg sezonul în curs.

"Chivu este monitorizat clinic şi prin aparate, însă, deocamdată, nu ştim când va putea părăsi spitalul."
Francesco Procacci
directorul secţiei de Terapie Intensivă

Cei de la Inter îi caută deja înlocuitor

Cum situaţia lui Chivu este incertă, iar o revenire a fotbalistului român nu este aşteptată prea curând, Inter caută în aceste zile o soluţie pentru postul de fundaş stânga.

Tânărul Davide Santon este cea mai la îndemână variantă pentru Jose Mourinho, care l-ar putea trece în banda stângă şi pe Javier Zanetti. Totuşi, tehnicianul portughez a pus de mult ochii pe Alexander Kolarov, colegul lui Ştefan Radu de la Lazio.

Conform „Gazetta dello Sport", romanii au refuzat zilele trecute o ofertă de 20 de milioane de euro de la Real Madrid pentru „noul Sinişa Mihailovici", care are astfel undă verde pentru „Giuseppe Meazza".

Toată Italia este alături de Cristi

Grava accidentare suferită de Chivu nu a lăsat Italia indiferentă. Pe site-urile mai multor publicaţii sportive din Peninsulă, fanii lui Inter, Juventus şi AS Roma au uitat de rivalităţi şi au ţinut să-i transmită internaţionalului român mesaje de sprijin.

„Chivu este un campion", „Curaj Cristi" sau „Suntem alături de tine şi de familia ta" au fost doar câteva dintre cuvintele de încurajare adresate de italieni.

No title

Chivu pe copertă, Mutu pe ultima pagină

No title

Cea mai puternică voce a fost însă cea a cotidianului „Corriere dello Sport", care a deschis ediţia tipărită a ziarului de ieri cu titlul „Forza Chivu"!

Mai mult, românului i-a fost dedicat şi editorialul de pe prima pagină. Paradoxal, pe ultima pagină a apărut un alt român, Adrian Mutu, într-o reclamă! Ceva mai sumbri au fost cei de la „Gazzetta dello Sport", care au titrat: „Sperietură mare pentru Chivu: stagiune terminată".

Totti: „Fă-te repede bine Cristi"

Nici Francesco Totti, nu a rămas dator. Pe site-ul său personal, acesta a publicat un mesaj de încurajare pentru fostul său coleg de la AS Roma.

„Cristian Chivu a suferit o fractură craniană după un contact dur în partida Chievo - Inter. Am aflat că a fost operat la Verona şi totul a decurs bine. Vreau să-i transmit îmbrăţişări calde şi îi urez sănătate. Sper să se vindece cât mai curând. Cristian, îţi doresc să revii cât mai repede pe teren", este mesajul postat de Totti pe site-ul francescototti.com.

Adelina, emoţii, chin şi interviuri la spital

Îngrijorată, Adelina a stat de vorbă cu Sergio Turazzi, şeful echipei de neurochirurgi care l-a operat pe Chivu

No title

Soţia lui Cristi a fost în permanenţă alături de acesta, atât în drumul spre spital, cât şi în cursul dimineţii de ieri, când medicii italieni au permis vizitele în salonul în care se află internat românul.

Alături de soţie au ajuns la spitalul din Verona şi mama lui Chivu, Mariana, dar şi agentul său, Victor Becali. Adelina a stat de vorbă cu medicii despre starea de sănătate a soţului său şi a fost intervievată de cunoscuta publicaţie italiană „Corriere dello Sport" în holul spitalului.

Miercuri seară, Chivu a primit şi vizita lui Sergio Pellissier, atacantul lui Chievo, şi el aflat la control după ce a dat cap în cap cu fotbalistul român.



Mourinho: „Cu Chivu am vorbit imediat, Cech era mort!"

No title

Antrenorul lui Chivu a rememorat odată cu accidentarea românului un eveniment similar la care a asistat în cariera sa. În 2006, pe când era Chelsea, Mourinho a văzut cum portarul său, Petr Ceh s-a lovit la cap într-un meci cu Reading, accidentare din cauza căreia goalkeeperul poartă şi azi cască de protecţie.

„Sincer, am crezut că Cech a murit! Din fericire, situaţia este diferită la Chivu, chiar am şi vorbit cu el după operaţie, pe când Cech nu a vorbit o săptămână. Este totuşi o situaţie dificilă pentru un fundaş", a spus Mourinho.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite