Sport

articolul anterior articolul urmator

CE de nataţie: Robert Glinţă a urcat pe podium în proba favorită, aducând României prima medalie la Glasgow

1
7 Dec 2019 12:43:09
Autor: Cezara Paraschiv

Robert Glinţă, primul sportiv român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, încheie în forţă anul 2019, cu o medalie de bronz la Campionatul European de înot în bazin scurt, de 25 m, de la Glasgow, Scoţia. Glinţă, „Extreterestrul nataţiei româneşti“, a terminat pe locul trei proba sa favorită, de 100 m spate, cea în care va încerca să prindă o nouă finală olimpică şi să aducă şi o clasare pe podium delegaţiei tricolore în 2020.

Vineri seară, de Moş Nicolae, sportul românesc a primit în ghetuţe o nouă performanţă importantă, după victoria de dimineaţă a naţionalei de handbal feminin în faţa Ungariei, care a trimis echipa antrenată de Tomas Ryde şi Costică Buceschi în Grupele Principale la Campionatul Mondial din Japonia.
 
Robert Glinţă s-a clasat al treilea în finala probei de 100 m spate masculin, cu timpul de 50.30 secunde. Medalia de aur i-a revenit rusului Kliment Kolesnikov (49.09), deţinător al recordului mondial de juniori şi al recordului european pe această distanţă, cu 48,90. Germanul Christian Diener (49.94) a urcat pe treapta a doua a podiumului, cu medalie de argint.
 
România este reprezentată la Glasgow de trei sportivi: Robert Glinţă, Daniel Martin şi Cătălin Ungur. Bronzul câştigat de piteştean, antrenat în prezent de Mugur Tomescu şi Ciprian Glinţă, este prima medalie a delegaţiei României la întrecerea din Scoţia.
 
Robert Glinţă a început concursul european de 100 m spate cu un timp de 51,23 în serii. Cel mai bun timp l-a obţinut în semifinale, 50,13, calificându-se astfel în finală cu al treilea timp. Românul şi-a încheiat evoluţia cu 50,30 în finală.
 
49,98 este recordul naţional al României la 100 m spate în bazin scurt, stabilit de Robert Glinţă, în decembrie 2018

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Cel Mare Scarambeu
7.12.2019, 14:11:04

Aoleu muica,ce facuși,vrei sa-i smulgi din mana Haleapei drapelul national la deschiderea Jocurilor Olimpice???

-1 (1 vot)