Ce păcat! CFR Cluj a încheiat neînvinsă dubla cu Sevilla, dar a ratat optimile Europa League: a avut gol anulat de VAR!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR Cluj nu a pierdut în faţa Sevilliei, însă a ratat calificarea în optimile Europa League, după o remiză albă, joi, pe stadionul Ramon Sanchez-Pizjuan (1-1 în tur, la Cluj). Echipa lui Dan Petrescu a trimis mingea în poartă în ultimele minute ale partidei, însă golul a fost anulat cu VAR pentru un henţ al lui Lacina Traore.

Echipa lui Dan Petrescu a ajuns în careul Sevillei în start de meci, cerând în zadar penalty după un contact dintre Omrani şi Diego Carlos. Arbitrul letonian nu a fost însă impresionat de căderea francezului, iar gazdele au preluat cu uşurinţă frâiele jocului, dominând-o pe CFR cu posesie zdrobitoare, de peste 70%. Abia dincolo de minutul 15, CFR-ul a reuşit să întrerupă seria atacurilor echipei lui Lopetegui, apropiindu-se de poarta adversă. Antrenorul campioanei României a fost nevoit să facă o primă schimbare încă din minutul 27, când Burcă s-a accidentat, după un duel cu acelaşi Diego Carlos, Dan Petrescu trimiţându-l în teren pe Boli. Arlauskis a fost din nou providenţial în poartă, iar şansa a fost de partea ardelenilor, CFR Cluj rezistând astfel până la pauză atacurilor sufocante ale echipei cu cele mai multe trofee câştigate în Europa League (5). CFR-ul a încheiat în atac prima repriză, cu o ocazii importante pentru Djokovici, Păun şi Boli.

CFR Cluj şi-a arătat colţii în repriza secundă, portarul Sevilliei fiind aproape să îşi îngroape echipa în minutul 61, după un şut tare al lui Păun, scăpând mingea înspre Traore. Ivorianul nu a fost însă pe fază şi nu a reuşit o reluare corectă. Sevilla a apăsat acceleraţia, iar în minutul 71, a fost rândul gazdelor să ceară penalty, pentru un presupus henţ. Din nou, arbitrul a indicat joc corect. Suspansul a continuat, clujenii sperând până în ultimul moment la înscrierea golului calificării, la capărul unei reprize bune de joc: în minutul 86, Păun a trimis mingea în poartă din afara careului, clujenii au sărbătorit, însă golul a fost anulat la reluarea VAR, pentru că balonul îl atinsese în mână pe Lacina Traore. Nervii au cedat, primul avertizat - cu cartonaş galben - fiind chiar Dan Petrescu. Campioana României a rămas în zece oameni în primul minut al prelungirilor, când Bordeianu a văzut al doilea galben, însă până la finalul celor şase minute de prelungire nu s-a mai înscris.

În meciul tur, CFR Cluj a remizat cu Sevilla, 1-1, golul înscris în deplasare de andaluzi fiind decisiv pentru calificarea în faza următoare a competiţiei. Ciprian Deac a deschis atunci scorul pentru campioana României, în minutul 59, din penalty, Sevilla egalând în minutul 82, prin El Nesyri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite