Ce scria acum aproape 20 de ani „Atac la persoană“, săptămânal patronat de Dumitru Dragomir: „Pe străzi se plimbă prea mulţi jidani - săpun potenţial“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În anul 1998, într-o perioadă în care publicul românesc nu mai lua cu asalt tarabele, pentru a căuta "România Mare" sau "Infractoarea mov", Mitică Dragomir, pe atunci şeful Ligii Profesioniste de Fotbal, arunca pe piaţă un săptămânal chiar mai controversat: "Atac la persoană". Se autointitula o publicaţie de scandal, iar cititorii se declarau sideraţi.

Unele articole publicate în ziarul lui Dragomir depăşeau însă orice limită a bunul simţ. Pe 7 septembrie 1998, în "Atac la persoana" a apărut un articol cu titlul "Svastica", în care se afirma că pe strazile Bucureştiului se plimbă prea multi "jidani - săpun potenţial" si ca, din cauza situaţiei economice precare a României, nu există destulă sârmă ghimpată şi gaz letal Zyklon-B pentru a se rezolva această problemă.

Pe 9 septembrie 1998, Guvernul României s-a sesizat, cerând acţiunea justiţiei. Ministrul Justiţiei, Valeriu Stoica, a cerut intervenţia Procurorului General pentru stoparea "propagandei naţionalist-şovine" a revistei. Cu toate acestea, Dragomir nu a păţit nimic, iar revista a continuat să apară pe tarabe.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite